Prima pagină » Culinar » Rețeta de tiramisu cu fistic! O variantă reinterpretată a celebrului desert!

Rețeta de tiramisu cu fistic! O variantă reinterpretată a celebrului desert!

25 sept. 2024, 11:28,
Redacția BZI în Culinar

Tiramisu cu fistic este o combinație irezistibilă între gustul bogat al cremei de mascarpone și aroma subtilă a fisticului, toate aromate cu un amestec de lapte și espresso. Această rețetă simplă și plină de cremozitate este perfectă pentru a impresiona la orice ocazie specială sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Tiramisu cu fistic este un desert rafinat și aromat, ce combină textura cremoasă și ușoară a mascarpone-ului cu gustul inconfundabil al fisticului. Această reinterpretare modernă a clasicului desert îmbină cu măiestrie aroma bogată a cafelei cu gustul subtil al fisticului, oferind o experiență gastronomică memorabulă. Iată mai jos rețeta, pentru a te bucura și tu de gustul delicios al desertului.

Ce ingrediente ai nevoie pentru tiramisu cu fistic

Trebuie neapărat să încerci acest tiramisu cu fistic pentru că fisticul adaugă o notă deosebită de aromă și culoare, transformând acest desert într-unul spectaculos și memorabil.

Pișcoturile îmbibate în cafea conferă o notă subtilă de gust amărui, care echilibrează dulceața cremei. Lichiorul de migdale sau de fistic, dacă este folosit, completează armonios celelalte arome.

Acest tiramisu nu numai că impresionează prin gust, dar și prin aspectul său vibrant, datorat fisticului măcinat, transformând orice ocazie într-un moment special. Este un desert perfect pentru a fi servit la finalul unei mese festive sau pur și simplu pentru a răsfăța familia și prietenii cu o delicatesă deosebită.

Pentru acest delicios desert nu ai de făcut decât să prepari o cremă pe bază de mascarpone și fistic și un sirop de cafea. Mai ai nevoie și de câteva ingrediente pentru asamblare și decor. Împarte ingredientele în funcție de cele trei elemente, după cum poți urmări mai jos.

Pentru crema de tiramisu ai nevoie de 250 gr mascarpone, 250 ml smântână pentru frișcă, 100 gr zahăr pudră, 4 gălbenușuri, 200 gr pastă de fistic sau fistic măcinat fin și un praf de sare.

Pentru sirop vei avea nevoie de 250 ml cafea tare, 2 linguri lichior de migdale sau lichior de fistic și 2 linguri de zahăr, iar pentru asamblare aveți nevoie de 300 gr pișcoturi, 50 gr fistic măcinat pentru decor și pudră de cacao sau ciocolată rasă, pentru decor.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas, ca în oricare rețetă pentru tiramisu este prepararea cafelei care necesită răcire înainte de a fi folosită. Poți prepara cafeaua după propriul gust. După ce se răcește complet, o aromatizezi cu lichior, tot după propriul gust.

În ceea ce privește crema, trebuie să iei un bol mare  și să amesteci gălbenușurile cu zahărul pudră până când devin cremoase și se deschid la culoare. Adaugă mascarpone și pasta de fistic sau fisticul măcinat fin și amestecă bine până la omogenizare.

Dacă nu dorești să le folosești crude, gătește-le cu zahărul pe baie de aburi amestecând continuu timp de 10 minute. Apoi, lasă-le la răcit ca într-un alt bol, bate smântână pentru frișca până când devine consistentă. Încorporează frișca bătută în amestecul de mascarpone cu fistic, amestecând ușor cu o spatulă până când se omogenizează.

Înmoaie rapid fiecare pișcot în siropul de cafea, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Așază un strat de pișcoturi la baza unei tăvi dreptunghiulare, întinde jumătate din crema de fistic peste stratul de pișcoturi.

Repetă procesul cu un al doilea strat de pișcoturi înmuiate în sirop, urmat de restul de cremă de fistic. Nivelează suprafața cu o spatulă și acoperă tava cu folie de plastic.

Pune tiramisu la frigider pentru cel puțin 4 ore sau, de preferat, peste noapte, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Înainte de servire, presară fistic măcinat deasupra și, dacă dorești, puțină pudră de cacao, fructe de toamnă sau ciocolată rasă, apoi, taie tiramisu cu fistic în pătrate și servește-l rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024