Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Rețetă de tinctură de ciuboțica cucului – Te scapă de durerea de măsele
Rețetă de tinctură de ciuboțica cucului - Te scapă de durerea de măsele

Rețetă de tinctură de ciuboțica cucului – Te scapă de durerea de măsele

24 mart. 2021, 13:56,
în WoW!

Una dintre cele mai cunoscute flori de primăvară este ciuboţica cucului. Denumirea ştiinţifică este Primula Officinalis. Se găseşte mai ales în zonele de deal şi de munte. La noi în ţară este un cadou ideal de 1 martie sau de Ziua Mamei. Ştiai însă că, pentru a avea grijă de sănătatea ta, poți apela la o rețetă de tinctură din ciuboțica cucului? Cu alte cuvinte, floarea aceasta nu doar că ne bucura ochii, ci are grijă şi de sănătatea noastră.

Oricine poate avea ciuboţica cucului. Se găseşte mai ales prin pieţe, la un preţ extrem de mic. Cu 5-6 lei îţi poţi lua una frumoasă, pe care să o plantezi în curte. Floarea ei se recoltează primăvara, fără codiță. Rădăcinile şi rizomii, după recoltare, au un miros uşor, ca de anason. Hai să vedem astăzi însă cum se prepară tinctura de ciuboţica cucului.

Reţetă de tinctură de ciuboţica cucului

Tinctura se consumă conform indicaţiilor medicului specialist. Tratamentul „luat după ureche” îţi poate face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să discuţi cu cineva avizat.

Ingrediente:

1 linguriță pulbere de rizom
200 ml oţet de vin

Mod de preparare:

Se pun ingredientele într-un borcan cu capac şi se ermetizează. Se lasă la macerat 5 zile. Apoi se strecoară tinctura de ciuboţica cucului şi se transferă în sticle închise la culoare, cu dop bun.
Dacă, spre exemplu, ai palpitaţii, diluează 15 picături de tinctură într-o jumătate de pahar de apă. Bea mixul de două ori pe zi, măcar 14 zile.

Beneficii – Rețetă de tinctură de ciuboţica cucului

Tinctura este un lichid (mai subţire sau mai gros) obţinut prin macerarea unor plante medicinale în alcool alimentar, în diverse concentraţii. Datorită amestecului hidro-alcoolic, se extrag multe substanţe active din plante şi se conserva pe o perioadă mare de timp. Tincturile, în general, se folosesc pentru că au proprietăţi: analgezice, antipiretice, depurative, expectorante, antiacide şi nu numai.

Pentru o rețetă de tinctură de ciuboţica cucului ai nevoie de flori și de rizomi. Este recomandată pentru afecţiunile gastro-intestinale, fiind un medicament eficient. Mai mult, specialiştii afirmă că tratează simptomele cauzate de bolile diareice, dar şi că stimulează dezvoltarea normală a florei microbiene. De asemenea, tinctura de ciuboţica cucului se foloseşte şi pentru a trata durerea de cap, durerea de dinţi şi durerea de măsele. Mai trebuie adăugat că din această plantă se poate prepara și ceai.

În video de mai jos găsești și alte informații despre planta menționată:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *