Prima pagină » Culinar » Rețetă de tartă cu căpșuni, simplă și gustoasă. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert savuros

Rețetă de tartă cu căpșuni, simplă și gustoasă. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert savuros

05 iun. 2023, 10:34,
în Culinar

O rețetă de tartă cu căpșuni, simplă și gustoasă, este ideală la mesele festive și nu numai. Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, cremos și delicios, putem face rapid o tartă cu căpșuni. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul sulinar va fi garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert savuros.

Rețetă de tartă cu căpșuni, simplă și gustoasă

La ceas aniversar sau la orice ocazie putem pregăti un desert încântător. Tarta cu căpșuni, simplă și gustoasă, este făcută de multe gospodine. Pentru acest deliciu rafinat avem nevoie de căpșuni proaspete și de câteva arome inedite, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert rafinat.

Tarta cu căpșuni poate fi servită dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne bucurăm de aroma unui desert perfect. Pe lângă acest deliciu făcut rapid acasă, putem să îi surprindem pe cei dragi și cu o tartă cu prune.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate, sofisticate și extrem de gustoase ideală este o prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Tarta cu căpșuni este nelipsită de la mesele festive alături de alte deserturi savuroase.

Cum să pregătești un desert irezistibil la tine în bucătărie

Pentru delicioasa rețetă de tartă cu căpșuni, simplă și rafinată, vom avea nevoie de 2 ouă, 60 g de zahăr, 60 g de făină, 1 praf de sare, coajă rasă de la o lămâie și puțin unt, ingrediente necesare pentru pregătirea blatului de tartă.

Pentru umplutură vom folosi 500 g de căpșuni, 180 g de zahăr tos, 400 ml de smântână pentru frișcă, 50 g de zahăr pudră și 1 linguriță de pastă de vanilie. Mai întâi se spală căpșunile și se curăță de codițe. Se taie felii potrivite apoi se pun într-un bol și se presară cu zahăr. După aceea se pun la frigider. Din când în când se amestecă căpșunile pentru ca zahărul să se topească.

Ulterior, se pregătește blatul pentru delicioasa tartă. Se preîncălzește cuptorul apoi se unge cu unt o tavă pentru tartă. Într-un bol se  bat ouăle spumă împreună cu coaja rasă de lămâie, zahărul și sarea. Se adaugă după aceea făina și se amestecă foarte bine. Compoziția obținută se pune în tavă și se dă la cuptor timp de 15 minute.

Când blatul este gata, se scoate din cuptor și se pregătește umplutura de tartă. Se bate smântâna apoi se toarnă zahărul pudră și se mixează foarte bine. Se pune peste blat jumătate din cantitatea de umplutură apoi se uniformizează. Peste stratul de frișcă se pun căpșunile cu zahăr, iar peste acestea se mai adaugă un strat de frișcă și încă un strat de căpșuni. La final se pune tarta la frigider timp de 3 ore, după care se scoate și se porționează pentru a fi servită.

Delicioasa tartă cu căpșuni este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert aromat, cremos și rafinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *