Prima pagină » Culinar » Rețetă de taco. Cum să faci mâncare mexicană

Rețetă de taco. Cum să faci mâncare mexicană

29 mart. 2022, 10:30,
în Culinar

Mancarea sinonimă cu gastronomia mexicană, tacoul, un deliciu ce se află in intervalul bugetar al fiecăruia dintre noi, este o mâncare ieftină, simplă și rapidă de făcut, mai ales atunci când vă aflați în posesia rețetei de taco potrivită.

Cel mai renumit și consumat fel de mâncare al bucătăriei mexicane este ajuns de mult la urechile românilor, însă mulți se dau în lături când vine vorba să îl gătească în propria lor bucatarie și preferă să se rezume doar la al mânca preparat de alte persoane. Însă, putem cădea de acord că un taco proaspăt, făcut de casă după propriile gusturi, este mai bun decât unul cumpărat, fiind o experiență, care dusă până la capăt cu succes vă poate transforma intr-un iubitor de mâncare mexicană.

niste trei taco reteta cu carne vegana si sos alb

Exemplu taco vegan cu baza de carne vegana

Care este rețeta de taco ideala?

Unu dintre factorii care au contribuit la popularizarea internațională a tacoului este flexibilitatea bucătariei mexicane, un taco bun nu este batut în cuie de o rețetă ce impune respectarea gramajului până la a doua zecimală. Când vine vorba de mâncare, gusturile nu se discută, astfel există o multitudine de rețete de taco. Fiecare are un specific aparte pentru a vă gâdila papilele gustative, fiind doar câteva reguli de baza de urmat, există multe libertăți în ceea ce privește alegerea condimentelor și „topping-urilor”.

Carne în taco. Rețetă pentru toată familia

Cea mai populară alegere de taco, este cel cu multă carne. Acesta se face cu o umplutură bazată pe carne, cel mai comun este de pui, porc sau vacă, aceasta se poate substitui cu aproape orice carne disponibilă în comert, adesea de oaie, capră sau curcan, deși cea de oaie merge mai bine la shaorma.

Carnea se face bucăți mici și se prăjește în ulei, într-o tigaie preîncălzită, măcar până ce ajunge de o culoare ușor maronie, dacă este cazul și mai mult după gust. Dintre legume, de nelipsit sunt adreiul gras sau iute, dar și roșiile alături de ceapă, ce se pot mânca crude sau prăjite. La acestea se mai poate adăuga varză tocată și puțină fasole, dar se poate utiliza și porumbul sau avocadoul.

un taco reteta cu fasole si crusta tare

Exemplu taco vegan cu baza de fasole

Lipia de taco poate sa fie crocantă, din faina de porumb, sau mai moale, din faina de grâu, ea se recomandă a fi încalzită înainte în tigaie aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Se mai poate pune pe deasupra puțină smântână, sos salsa, guacamole sau brânză.

Brânza tradițională este cea mai recomandată, dar dacă nu găsiți chihuahua, queso oaxaca sau queso blanca, cedarul și cașcavalul sunt buni înlocuitori ce își vor face rolul. Atenție, evitați brânzeturile apoase. Condimentele pe care trebuie să le aveți la îndemână sunt la alegerea fiecăruia și pot începe de la sare și piper până la chimen și usturoi ce au multe beneficii.

Rețetă de taco vegetarian. Mâncare alcalină

A doua alegere după tacoul cu carne, deși pare intimidantă la prima vedere, pașii sunt la fel de simpli. Baza poate consta într-un substitut de „carne vegană”, care va fi preparată asemena cărnii autentice, sau vă puteți face propria „carne vegană” din granule de soia, fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi marunțite, condimentate și prăjite ca o carne normală.

femeie taie mancare in bucatarie

Pregatire pentru a face taco de casa

Baza se mai poate face și din fasole, recomandat roșie, fiarta, după care foarte ușor zdrobită și prăjită pentru a o pune în taco. Rețeta și modul de preparare al lipei dar și al restului de legume, nu diferă de rețeta precedentă, menționată mai sus, ba chiar se prezintă un spectru mai mare de alegeri în cadrul legumelor, morcovii rași, conopida prăjită și ciupercile, fiind doar câteva dintre opțiunile extra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *