Prima pagină » Culinar » Reţetă de supă cu spanac şi perişoare
Reţetă de supă cu spanac şi perişoare

Reţetă de supă cu spanac şi perişoare

31 mart. 2020, 14:26,
în Culinar

Lasă deoparte reţeta clasică de ciorbă de perişoare şi pregăteşte o super-masă de prânz sau de cină. Mai adaugi spanac, câteva mirodenii şi legume, iar totul este gata!

Ingrediente pentru supă:

1 ceapă
1 morcov
¼ ţelină
1 ardei gras
½ păstârnac
500 g spanac
800 ml supă de legume sau apă
1 lingură ulei
½ legătură pătrunjel
sare şi piper, după gust

Pentru perişoare

1 jumătate kg carne tocată, după preferinţă
4 linguri orez bob lung
½ legătură pătrunjel
1 ceapă albă
1 ou
1 linguriţă coriandru uscat
1 lingură praf de usturoi
sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru supă, încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti, la foc mic, ceapa. Adaugi ardeiul gras tăiat julien, apoi morcovul, ţelina şi păstârnacul date prin răzătoarea mare. Cureţi de codiţe şi speli foarte bine frunzele de spanac pe care le vei adăuga în cratiţă, peste celelalte legume. Torni supa de legume sau apa, asezonezi cu sare şi piper după gust. Laşi supa să fiarbă, la foc domol, până prepari perişoarele.

Pentru perişoare, pui într-un bol carnea tocată, orezul spălat în mai multe ape, pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt, oul crud, coriandrul, pudra de usturoi şi potriveşti de sare şi piper după gust. Cu palmele ude, formezi perişoarele. Le pui pe rând în supă. Laşi să fiarbă, cu totul, până ce perişoarele se ridică la suprafaţă.

La final, presari frunzele de pătrunjel. Decorezi cu caşcaval ras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *