Zilele reci de toamnă ar trebui să fie întotdeauna ”încălzite” cu o supă delicioasă. Astăzi îţi recomandăm supa cremă de sfeclă roşie cu cartofi, ce este hrănitoare şi delicioasă.
Ingrediente necesare:
– trei bucăţi de sfeclă roşie
– doi cartofi
– 750 ml de apă
– două linguri de smântână
– două linguri de ulei de măsline
– o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală bucăţile de sfeclă, taie-le pe jumătate, iar apoi pune-le la fiert cu puţină sare. Între timp, curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi lasă-i la fiert timp de zece minute. Curăţă sfecla, taie-o în bucăţi, iar apoi pune-o în blender. Adaugă cartofii fierţi, două linguri de ulei de măsline şi 750 de ml de apă, turnată puţin câte puţin. Amestecă totul până când crema capătă o consistenţă aparte.
Ulterior, pune pasta la fiert timp de câteva minute. Serveşte supa cremă de sfeclă roşie caldă sau rece, cu pâine integrală. Adaugă şi puţină smântână şi puţin pătrunjel.