Prima pagină » Culinar » Rețetă de spanac congelat cu usturoi. Sănătos și deosebit de gustos

Rețetă de spanac congelat cu usturoi. Sănătos și deosebit de gustos

17 mart. 2025, 09:00,
în Culinar

Rețeta de spanac congelat cu usturoi este un preparat rapid și gustos. Această mâncare se poate consuma ca atare sau ca garnitură pentru diverse preparate din carne sau pește.

Spanacul este una dintre cele mai hrănitoare legume, bogată în vitamine și minerale esențiale pentru organism.

Rețetă de spanac congelat cu usturoi

Pentru a prepara o porție delicioasă de spanac congelat cu usturoi, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g spanac congelat, 3-4 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline sau unt, 100 ml lapte (opțional, pentru un gust mai cremos), sare și piper după gust, 1 linguriță de făină (opțional, pentru îngroșarea sosului). Preparate congelate pot fi folosite mereu în mese rapide și delicioase.

Dacă spanacul este congelat sub formă de cuburi, îi poți pune direct într-o tigaie la foc mic pentru a se dezgheța treptat. Dacă este într-o pungă mare și bucățile sunt lipite, îl poți lăsa la temperatura camerei timp de 10-15 minute sau îl poți decongela rapid într-o cratiță cu apă clocotită pentru 2-3 minute. După dezghețare, scurge bine apa în exces pentru a obține o textură mai cremoasă.

Curăță usturoiul și toacă-l mărunt sau zdrobește-l cu presa de usturoi. Într-o tigaie, pune cele două linguri de ulei de măsline sau unt și încălzește la foc mediu. Adaugă usturoiul și călește-l timp de 30 de secunde până devine ușor auriu. Ai grijă să nu-l arzi, deoarece își va schimba gustul și va deveni amar.

Pune spanacul scurs în tigaie peste usturoiul călit și amestecă bine. Redu focul și lasă-l să se gătească timp de 5-7 minute, amestecând ocazional. Adaugă sare și piper după gust. Dacă vrei ca preparatul să fie mai cremos, poți turna 100 ml de lapte și amesteci bine.

Îngroșarea sosului și servirea

Dacă vrei ca spanacul să aibă o consistență mai densă, poți adăuga o linguriță de făină. Dizolvă făina într-un pic de apă rece și toarn-o în tigaie peste spanac, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Mai gătește timp de 2-3 minute până când sosul devine mai consistent.

Spanacul cu usturoi se poate servi cald, alături de ouă ochiuri, carne de pui sau pește. De asemenea, poate fi folosit ca umplutură pentru tarte sau plăcinte. Dacă îți place gustul mai intens, poți presăra parmezan ras deasupra înainte de servire.

Pentru un plus de savoare și o textură mai cremoasă, poți adăuga la final o lingură de smântână sau iaurt grecesc, amestecând bine pentru a obține un preparat mai bogat și catifelat. De asemenea, dacă vrei să transformi acest spanac într-un fel de mâncare principal, poți adăuga ouă poșate deasupra sau brânză rasă, precum parmezan sau feta, pentru un contrast de arome.

Indiferent de variantele pe care le alegi, această rețetă de spanac congelat cu usturoi rămâne un preparat versatil, gustos și extrem de benefic pentru sănătate, fiind perfect atât pentru zilele aglomerate, cât și pentru mesele în familie.

Spanacul este o sursă excelentă de fier, calciu și vitamina C. Consumat regulat, ajută la întărirea sistemului imunitar, menține sănătatea oaselor și îmbunătățește digestia. De asemenea, datorită conținutului ridicat de fibre, spanacul contribuie la un tranzit intestinal sănătos.

Această rețetă de spanac congelat cu usturoi este simplă și sănătoasă, perfectă pentru zilele în care vrei ceva rapid, hrănitor și plin de savoare. Încearc-o și bucură-te de beneficiile unei mese delicioase.

Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
a1.ro
Radu Ștefan Bănică, „bărbat în casă la 16 ani”. Ce compliment prețios i-a făcut Andreea Marin după lansarea piesei „Om Mare”
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
1.100 de camere video de ultimă generaţie pe şoselele din România. Unde vor fi montate şi ce înregistrează
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Românii vor primi facturi mai mici. Cu ce sume vor rămâne în buzunare
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Relația apropiată dintre Anca Alexandrescu și Călin Georgescu, devoalată de un martor-cheie. Ce s-a întâmplat la ceas de seară
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
Dailybusiness.ro
Pensii mai mari pentru anumiți pensionari în funcție de anul nașterii
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`