Prima pagină » Culinar » Rețetă de spaghete cu ton. O masă rapidă pentru toată familie

Rețetă de spaghete cu ton. O masă rapidă pentru toată familie

30 aug. 2024, 11:43,
în Culinar

Spaghetele cu ton reprezintă o masă delicioasă și ușor de făcut, perfectă pentru orice ocazie. Timpul scurt de preparare este avantajos pentru momentele în care vrei să mănânci ceva consistent și rapid.

Pastele sunt plăcute de majoritatea lumii, iar tonul este cel care le poate scoate din anonimat. Acest tip de masă nu este nici costisitor, astfel poate fi făcut de oricine, fără prea multă experiență culinară. Iată cum se fac spaghetele cu ton.

Rețetă de spaghete cu ton

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 500 de grame de spaghete, 2 linguri de ulei de măsline, 1 conservă de ton în ulei, 250 ml de suc de roșii, 1 ceapă, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță de oregano, câteva fire de pătrunjel, 50 de grame de parmezan ras, sare și piper după gust.

Primul pas, ca la orice rețetă de paste, este fierberea lor. Se pun spaghetele la fiert într-o oală plină cu trei sferturi de apă și o linguriță de sare, la foc mediu. Trebuie să fiți atenți să mai amestecați ușor și des pentru ca pastele să fie în final acoperite cu apă.

În timp ce fierb pastele, se pune o tigaie cu două linguri cu ulei pe foc. În ea punem la călit ceapa tăiată solzișori și usturoiul tocat mărunt. Se lasă la călit pentru două minute, astfel încât uleiul să devină aromat. După acest timp, adăugăm tonul în tigaie și se mărunțește cu ajutorul unei furculițe. Se lasă totul pe foc pentru 3-5 minute, la foc mic.

În acest timp, pastele ar trebui să fie fierte. Se scurg de apă și se clătesc cu apă rece pentru a se elimina apa păstoasă de pe ele. Dup care se adaugă și acestea în tigaia cu ton, ceapă și usturoi. În acest moment puteți adăuga și sucul de roșii și se poate condimente cu sare și piper, după gust. Se pune apoi capacul și se lasă pentru aproximativ 10 minute, la foc mic. Puteți amesteca din când în când.

După ce le luați de pe foc, presărați cu oregano și puneți iar capacul. Lăsați pentru 5 minute pentru o aromă cât mai bună și pătrunsă în paste și apoi puteți decora cu pătrunjel și parmezan ras.

Beneficiile consumului de ton

Datorită beneficiilor sale, specialiștii recomandă introducerea tonului în alimentația noastră de zi cu zi. Tonul este un soi de pește cu un conținut ridicat de proteine și grăsimi bune pentru sănătatea noastre. Ba mai mult, acesta nu conține colesterol.

Fiind bogat în acizi grași de tip Omega-3, tonul este foarte benefic pentru sănătatea cardiovasculară.  Acizii grași sunt un real ajutor în scăderea trigliceridelor crescute în sânge și în ameliorarea hipertensiunii.

Carnea de ton poate preveni totodată și anemia datorită conținutului ridicat de vitamine din complexul B. Deficitul de vitamina B12 poate duce la un tip de anemie severă.

Acizii grași de Omega-3 și vitaminele din complexul B au beneficii mari asupra sănătății creierului. Specialiștii susțin că tonul ajută la îmbunătățirea memorie, a capacității de concentrare și la scăderea riscului de depresie și dezvoltare a unor afecțiuni ale sistemului nervos.

Vitaminele și mineralele din ton pot preveni oboseala și pot oferi energie organismului. Conținutul din ton accelerează reacțiile metabolice și ajută producerea de energie. Mai mult, zincul și magneziul susțin nivelul optim de energie și combat stresul și oboseala.

Prin urmare, spaghetele cu ton nu numai că sunt o masă delicioasă și sățioasă, dar este un preparat și deosebit de sănătos, cu multe beneficii pentru organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *