Prima pagină » Culinar » Rețeta de spaghete cu sos de roșii. Simplă, ieftină și gustoasă!

Rețeta de spaghete cu sos de roșii. Simplă, ieftină și gustoasă!

01 aug. 2024, 09:20,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de spaghete cu sos de roșii și bacon este un fel de mâncare rapid, ieftin și gustos, care se face foarte simplu și ușor cu doar câteva ingrediente. În doar 15 minute puteți pune preparatul în farfurie.

Rețeta de spaghete cu sos de roșii este extrem de gustoasă și perfectă pentru acele momente când nu aveți suficient timp să gătiți, dar vreți să vă impresionați musafirii ori membrii familiei. Deși rețeta este făcută din puține ingrediente, este o rețetă sățioasă pentru prânz și cină.

Rețeta de spaghete cu sos roșii

Când vreți să pregătiți rapid un fel principal de mâncare, pastele sunt întotdeauna o soluție.
Pentru două porții de spaghete cu sos de roșii aveți nevoie de 170 gr spaghete sau alte paste lungi, 1 lingură ulei de măsline, 180 gr bacon tăiate cubulețe, precum șuncă, cârnați, chorizo, pancetta, 1 cățel de usturoi tocat, ½ ceapă mică tăiată mărunt, 1 conservă de 400 gr de roșii zdrobite, sare și piper, puțin zahăr, pătrunjel tocat și parmezan.

Pentru început puneți o oală mare cu apă și un praf de sare la fiert și când dă în clocot adăugați pastele și le fierbeți conform timpului de pe ambalaj dar mai puțin cu 2 minute.
Între timp încingeți uleiul într-o tigaie la foc mare și adăugați baconul tăiar cubulețe. Prăjiți 1 minut apoi adăugați usturoiul și ceapa și mai gătiți 3 minute, până când ceapa este translucidă și bucățelele de bacon aurii. Dacă este prea multă grăsime, o scurgeți.

Scoateți o cană de apă de 200 ml pentru gătit pastele, apoi turnați ½ peste baconul din tigaie. Aduceți la fiert, adaugați roșiile zdrobite și mai fierbeți 2 minute apoi reduceți focul la potrivit. Scurgeți pastele sau le scoateți cu un clește special și le puneți peste sosul din tigaie.

Amestecați ușor timp de 2 minute până sosul se prinde de paste. Dacă vi se pare că e prea gros mai adăugați puțină apă în care au fiert pastele. Condimentați cu sare și piper.
Serviți imediat cu parmezan, un strop de ulei de măsline și pătrunjel verde.

Ce să pui în sosul de roșii pentru un gust savuros

Un sos de roșii pentru diverse mâncăruri este rapid și ușor de preparat acasă, dar puține persoane știu ce este bine să adaugi în el, pentru un gust mai aromat. Acest sos este extrem de versatil și poate fi baza pentru mai multe preparate delicioase, precum spaghete cu sos de roșii, pizza sau lasagna.

De cele mai multe ori, roșiile zdrobite pot deveni acide și pot strica aroma preparatului. Pentru a evita acest lucru, puteți pune câteva bucățele de unt. De asemenea, sosul de roșii se prepară după un anumit ritual. Se prăjește ceapa tocată cu usturoi în ulei de măsline, abia mai apoi se adaugă roșiile și se lasă la fiert 20 de minute. La final, se adaugă 1-2 bucăți mici de unt. În acest mod, veți reduce aciditatea roșiilor și sosul va fi mult mai cremos.

Dacă vi se pare că roșiile au gust mai acid, puteți adăuga și zahăr, în locul untului, însă nu este recomandat să puneți mult zahăr, pentru ca sosul de roșii să nu iasă prea dulce la final.

În schimb dacă sosul de roșii are un gust acru, puteți adăuga bicarbonat de sodiu în acesta, pentru ca soluția să neutralizeze acidul din tomate. La suprafața sosului se vor forma bule, semn că are loc o reacție chimică. Și morcovul poate înlocui complet zahărul în sosul de roșii.

Cu aceste trucuri, nu are cum să nu vă iasă o bunătate perfectă pentru spaghetele cu sos de roșii precum și pentru alte preparate gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *