Prima pagină » Culinar » Rețetă de spaghete bolognese. Gustul italian în bucătăria ta

Rețetă de spaghete bolognese. Gustul italian în bucătăria ta

24 aug. 2024, 15:00,
în Culinar

Spaghetele bolognese sunt iubite de o mare parte din lume. Sosul este cel care atrage atenția cel mai tare la acest preparat și completează ideal gustul final.

Preparatul se face în mai puțin de o oră, pastele fiind o alternativă ideală pentru momentele când vrei să mănânci ceva sățios și gustos, dar nu ai timp prea mult de gătit. Iată cum se fac cele mai bune spaghete bolognese.

Rețetă de spaghete bolognese

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 500 g spaghetti, 500 g carne tocată de vită sau mix cu porc, 2 morcovi, 1 ceapă mare, 2 roșii, oregano, busuioc, sare, piper, nucșoară.

Pentru început, puneți carnea tocată și cu un pic de unt sau ulei la rumenit. Aceasta se asezonează cu sare și piper. Apoi, se curăță morcovii și se rad. La fel faceți și cu ceapa. Roșiile se opăresc puțin în apă, se scoate pielița și se toacă mărunt. La acestea se adaugă carnea tocată rumenită și se condimentează totul. Dacă vi se pare prea sec, puteți adăuga supă sau apă. Acest sos se fierbe pentru aproximativ 40 de minut, cu capac, la foc mic și se amestecă din când în când. La final se presară busuioc proaspăt pentru un plus de aromă.

După ce ați fiert pastele în apă cu sare, se adaugă acest sos și deasupra parmezan ras.

Rețeta italiană de sos bolognese

Ingredientele sunt: 350 g carne de vită mai grasă (pulpă, spată, flanc), 150 g pancetta (piept de porc), 1 morcov, 1 ceapa, 1-2 tije de țelină, 2-3 roșii mari de grădină (dacă e vară) și 200 ml suc de roșii mai gros (passata sau roșii la borcan) sau 400 ml passat sau roșii la conservă, 2-3 linguri de ulei de măsline, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 1 L supă de carne sau de legume (sau apă fierbinte), 100 ml lapte (opțional), sare, piper.

Carnea de vită trebuie să aibă și puțină grăsime. Aceasta se macină. Apoi se curăță ceapa și morcovii și se spală. Tăiem mărunt ceapa, morcovii și tijele de țelină. Apoi se taie pieptul de porc în bucățele mici.

Într-o tigaie antiaderentă încingem uleiul de măsline împreună cu bucățica de unt. Aici adăugăm ceapa pe care o călim până devine translucidă. După care adăugăm carnea de porc, cubulețele de morcovi și tijele de țelină.

După ce acestea s-au călit, adăugăm carnea tocată și amestecăm bine cu o lingură de lemn. Stingem apoi, la un moment dat, cu vin alb și mărim flacăra pentru a se evapora alcoolul. Astfel va rămâne doar aroma de vin.

Adăugăm roșiile și sucul de roșii și turnăm în tigaie 500 ml de supă sau apă. Punem un capac și lăsăm la fiert, la foc mic, 90 de minute, asezonând ocazional. Dacă mai e nevoie, mai puteți adăuga supă sau apă. Tot acum adăugăm sare și piper.

Dup acest timp, se completează cu alți 500 ml de supă sau apă și se lasă pentru alte 90 de minute, la foc mic, cu capac, amestecând din când în când. La final, sosul nu trebuie să fie zemos, iar bucățelele de carne trebuie să fie fragede.

Această rețetă autentică italiană de sos este cea mai potrivită pentru rețeta de spaghete bolognese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *