Ceva bun, uşor de preparat. Iată reţetă de şniţel vienez. E autentică, direct din capitala Austriei. Ştiai că e ridicat la rangul de mâncare naţională? În mod normal, se prepară numai din carne de viţel mai exact din cotlet. Sunt uşor de bătut şi se prăjesc uşor.
Cum să faci această reţetă de şniţel vienez, ca să îţi iasă delicioasă? Mai jos găseşti nu doar ingredientele, ci şi paşii descrişi detaliat. Poţi servi preparatul cu un piure cremos şi cu o salată de varză.
Ingrediente:
- 6 cotlete de viţel, bătute cu ciocanul (grosime cca. 3-6 mm)
- ½ cană făină
- 2 ouă mari, bătute ca pentru omletă
- 1 cană pesmet
- 2 linguri zeamă de lămâie
- ulei de floarea-soarelui
- 1 lingura smântână de gătit
- sare grunjoasă
- piper
- felii de lămâie şi pătrunjel tocat pentru servire
Mod de preparare:
Scoate pe masă 3 farfurii. Într-una pui făina. În a doua pui ouăle bătute bine, cu un praf de sare, smântâna şi zeama de lămâie. În a treia farfurie pui pesmetul.
Bate uşor fiecare bucată de carne, potriveşte-o de sare şi piper pe ambele părţi. Trece apoi carnea prin făină, ouă, iar la final prin pesmet. Asigură-te că fiecare bucată de carne e acoperită bine. Pune şniţelele într-o tavă şi lasă-le aşa în jur de 15-20 de minute.
Încinge ulei într-o tigaie mai mare. Pue şniţelele la prăjit. După circa 2-3 minute, întoarce-le pe partea cealaltă. Ideal ar fi ca această reţetă de şniţel vienez să o prepari ori de câte ori îţi e poftă de ceva bun.