Prima pagină » Sanatate » Rețetă de sirop de muguri de brad. Cum se prepară și ce beneficii aduce

Rețetă de sirop de muguri de brad. Cum se prepară și ce beneficii aduce

21 nov. 2024, 15:49,
în Sanatate

Rețeta de sirop de muguri de brad este un remediu natural cu proprietăți antiseptice. Aceasta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri, în special pentru tuse și inflamațiile căilor respiratorii. În medicina naturistă românească, siropul de brad și pin combate răcelile și gripele.

Datorită efectelor terapeutice, pădurile de brad au fost considerate ideale pentru sanatorii, începând cu secolul al XIX-lea, unde pacienții cu afecțiuni pulmonare se vindecau.

Care sunt beneficiile remediului naturist

Rețeta de sirop de muguri de brad pregătită acasă este un bun remediu pentru tusea seacă și răceli. Două sau trei linguri de sirop dizolvat în apă sau ceai înainte de mesele principale te vor ajuta să te simți mai bine.

Mugurii de brad conțin uleiuri esențiale, taninuri, enzime, rășini, flavonoide, minerale și vitaminele C, A și E. Datorită ingredientelor lor, produsele din muguri de brad au efecte terapeutice și au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Prin urmare, sunt perfecte pentru sistemul respirator și au multe alte beneficii datorită proprietăților antiinflamatorii, antioxidante, expectorante, sedative, antiseptice și diuretice.

Siropul de muguri de brad a fost folosit de ani de zile pentru a întări sistemul imunitar, dar și ca tonic pulmonar. De asemenea, poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv, ajutând la ameliorarea disconfortului gastric și la prevenirea balonării. În plus, prin conținutul său de uleiuri esențiale cu proprietăți digestive, stimulează digestia, la fel și anasonul. Mugurii de brad conțin antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, protejând celulele de degradare și încetinind procesul de îmbătrânire. Astfel, consumul de sirop de brad poate ajuta la menținerea sănătății pielii.

Rețetă de sirop de muguri de brad

Pentru a face sirop, ai nevoie de zahăr nerafinat, o lămâie întreagă, apă și muguri de brad. Începe prin a curăța impuritățile de la muguri, clătindu-i de câteva ori în apă rece și lăsându-i să se scurgă. Pune apă într-o cratiță la foc mediu, apoi adaugă mugurii de brad atunci când începe să fiarbă. Gătește la foc mediu pentru încă 5 minute, până când devin gălbui sau verde pal. Lasă amestecul într-un loc răcoros timp de 24 până la 48 de ore. Această metodă păstrează, de asemenea, componentele volatile.

După 2 zile, strecoară amestecul și stoarce mugurii de brad pentru a extrage seva acestora. Poți folosi un zdrobitor de cartofi pentru a îi presa sau chiar mâinile. Pentru a strecura corespunzător, vei avea totuși nevoie de o sită fină. Ce rămâne este un soi de conifer albăstrui, cu un miros minunat și multă vitamina C. Spală sticlele și capacele în apă caldă cu săpun și clătește-le bine, apoi sterilizează-le în cuptor, la 130 de grade, timp de 20 de minute.

La final, adaugă sucul și zahărul în oală împreună cu lămâia feliată, pentru a preveni fermentarea și amestecă. Mai departe, fierbe compoziția la foc mediu, timp de 30 de minute sau până când siropul ajunge la grosimea dorită. În acest fel, vei păstra nutrienții. După ce este gata, lasă siropul să se răcească timp de 5 minute și apoi pune-l în sticle sau borcane mici pe care le acoperi cu o pătură sau niște prosoape și le lași să se răcească peste noapte. A doua zi, poți pune sticlele în cămara ta. Astfel, te poți bucura de rețeta de sirop de muguri de brad făcută în casă pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024