Prima pagină » Sanatate » Rețetă de sirop de mentă pentru iarnă. Tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

Rețetă de sirop de mentă pentru iarnă. Tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

06 sept. 2023, 11:57,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane vor să afle care este cea mai bună rețetă de sirop de mentă pentru iarnă și care sunt beneficiile acestei licori aromate și parfumate. Pentru cei care nu se feresc să folosească leacuri din farmacia naturii pentru prevenirea sau tratarea diverselor afecțiuni, ideal este siropul de mentă. Iată tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist.

Rețetă de sirop de mentă pentru iarnă

Când vine voba de remediile din farmacia naturii, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri care le ajută să păstreze savoarea și proprietățile plantelor medicinale mai mult timp. Rețeta de sirop de mentă pentru iarnă este la îndemâna oricui. Menta de grădină sau de pădure se poate culege pe tot parcursul verii iar din frunzele proaspete se poate prepara acest minunat sirop.

Siropul de mentă se face rapid, cu doar câteva ingrediente însă efecteel sale sunt miraculoase. Acesta este benefic pentru digestie, ameliorează aciditatea gastrică, ajută la eliminarea mucusului în cazul răcelii și gripei și reduce tensiuuneea arterială. Pentru a face acasă un sirop de mentă aromat și sănătos avem nevoie de mentă, apă, zahăr și 1 lămâie.

Într-o oală se face un ceai concentrat de mentă, care se fierbe timp de 20 de minute. Se strecoară și se lasă la rece timp de o noapte. După aceea în ceaiul strecurat se pune zahărul și se fierbe din nou, iar la final se adaugă zeama de la o lămâie.

Siropul de mentă se toarnă fierbinte în sticle și se depozitează la loc uscat și răcoros. Se poate bea diluat cu apă plată sau carbogazoasă.

Ce beneficiii are această licoare parfumată și aromată

Siropul de mentă este recomandat de către medici în tratarea diverselor afecțiuni digestive. Siropul de mentă stimulează sistemul imunitar deoarece conține vitamina B, calciu, fosfor, viamina C, săruri minerale și substanțe antibiotice naturale.

Siropul de mentă este un remediu naturist care ajută la tratarea răcelilor și a afecțiunilor respiratorii, ajută digestia, calmează aciditatea gastrică, are proprietăți calmante, stimulează circulația sângelui și reduce tensiunea arterială. De asemenea, această licoare aromată este recomandată și persoanelor care suferă de anxietate, atacuri de panică și insuficiență cardiacă. Siropul de mentă are un efect relaxant, calmant și ajută la relaxare.

Siropul de mentă poate fi pregătit foarte ușor acasă, iar efectele sale asupra organismului ssunt miraculoase. Această licoare aromată are numeroase beneficii și este recomandată de către medici, însă trebuie consumată cu moderație, mai ales de persoanele alergice. Remediile naturiste sunt eficiente și la îndemâna oricui.

Pe lângă siropul de mentă care are numeroase beneficii pentru persoanele care au probleme respiratorii și digestive, există și ceaiuri din plante medicinale care ajută la ameliorarea durerilor cauzate de gastrită și ajută la tratarea infecțiilor urinare. Ceaiul de mentă este și el eficient și poate fi consumat împreună cu un amestec variat de plante precum mușețel, tei, flori de soc și flori de sunătoare. Ceaiul din aceste plante este recomandat pentru tratarea problemelor digestive, respiratorii și ajută la îmbunătățireea sistemului imunitar. Siropul de mentă poate fi păstrat și pentru iarnă, la borcan, iar dacă avem în vedere câteva trucuri, vom reuși să îi păstrăm savoarea și proprietățile mai mult timp.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *