Prima pagină » Culinar » Rețetă de scovergi de post. Crocante la exterior, elastice și pufoase în interior

Rețetă de scovergi de post. Crocante la exterior, elastice și pufoase în interior

10 oct. 2023, 10:57,
în Culinar

Scovergile de post sunt o rețetă ușoară, care nu vă va da mari bătăi de cap în bucătărie. Scovergile vă vor transporta imediat în vremuri demult apuse, alături de bunicile care ne răsfățau cu bucate care de care mai minunate. Scovergile sunt absolut delicioase, fie că le savurați sărate, ca gustare sau la micul dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, alături de un ceai aromat. Dar chiar și așa simple, veți vedea că vor dispărea rapid de pe masă.

Rețetă de scovergi de post

Dacă aruncați o privire la lista de ingrediente, veți observa că sunt preparate cu cele mai accesibile și uzuale ingrediente de bucătărie. Cu siguranță, fiecare gospodină le are la îndemână, astfel că scovergile sunt o barcă de salvare atunci când nu ai prea multe provizii în cămară, și totuși vrei să te răsfeți cu ceva reconfortant făcut cu mâinile tale. Această variantă a rețetei de scovergi este una de post, însă nu mai puțin delicioasă. Dacă le faceți sărate, după cum am optat și în această rețetă, le puteți servi la micul dejun, alături atât de diverse gemuri, cât și de zacuscă de legume, și acompaniate de un ceai aromat.

Puteți ajusta grosimea scovergilor în funcție de preferințe. De asemenea le puteți umple cu cremă, ciocolată, dar și cașcaval, varză și multe altele. În acest caz, aluatul va trebui întins cu sucitorul pentru a prinde o formă rotundă, se pune umplutura pe jumătatea foii și apoi pliați, presând marginile pentru a se lipi. Ingredientele necesare pentru prepararea a 12 scovergi sunt 700-750 g făină, 40 g drojdie proaspătă, 350 ml apă, 1 lingură zahăr, 1 linguriță sare și 250 ml ulei pentru prăjit.

Procesul de preparare

Începeți prin a pregăti aluatul pentru scovergi aproape la fel de delicioase precum cele ale bunicii. Pentru aceasta veți cerne făina într-un vas suficient de încăpător. După aceea va trebui să preparați maiaua, amestecând într-un bol drojdia cu zahărul până se lichefiază. Peste, trebuie să turnați 150 ml de apă călduță, amestecând bine, iar la urmă presurați o mână de făină. Lăsați maiaua la dospit sub un prosop curat până își dublează volumul. Faceți o gaură în făina cernută și turnați maiaua în interiorul acesteia.

Încălziți apa rămasă și dizolvați sarea în ea. Încorporați treptat apa în făină și maia, amestecând bine până obțineti un aluat omogen. Frământați viguros aluatul, iar apoi lăsați-l la dospit timp de 30 de minute, acoperit. Rupeți bucăți din aluat și le aplatizați-le cu sucitorul pe o suprafață presurată cu făină pentru a nu se lipi, dându-le o formă alungită și apăsându-le bine cu degetele. Prăjiti scovergile în ulei încins, întorcându-le pe ambele parti până devin rumene, căpătând o nuanță de auriu deschis.După aceea le puteți scoate pe prosoape absorbante care vor absorbi excesul de ulei.

Aceste scovergi sunt spectaculoase, devenind crocante la suprafață în timpul prăjirii, dar pufoase și elastice în interior, și pot fi consumate atât ca desert, ca gustare sau chiar pe post de pâine alături de diverse feluri de mâncare. Scovergile de post sunt o adevărată încântare și sunt foarte versatile.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea de Paște. Vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`