Prima pagină » Culinar » Rețetă de scovergi de post. Crocante la exterior, elastice și pufoase în interior

Rețetă de scovergi de post. Crocante la exterior, elastice și pufoase în interior

10 oct. 2023, 10:57,
în Culinar

Scovergile de post sunt o rețetă ușoară, care nu vă va da mari bătăi de cap în bucătărie. Scovergile vă vor transporta imediat în vremuri demult apuse, alături de bunicile care ne răsfățau cu bucate care de care mai minunate. Scovergile sunt absolut delicioase, fie că le savurați sărate, ca gustare sau la micul dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, alături de un ceai aromat. Dar chiar și așa simple, veți vedea că vor dispărea rapid de pe masă.

Rețetă de scovergi de post

Dacă aruncați o privire la lista de ingrediente, veți observa că sunt preparate cu cele mai accesibile și uzuale ingrediente de bucătărie. Cu siguranță, fiecare gospodină le are la îndemână, astfel că scovergile sunt o barcă de salvare atunci când nu ai prea multe provizii în cămară, și totuși vrei să te răsfeți cu ceva reconfortant făcut cu mâinile tale. Această variantă a rețetei de scovergi este una de post, însă nu mai puțin delicioasă. Dacă le faceți sărate, după cum am optat și în această rețetă, le puteți servi la micul dejun, alături atât de diverse gemuri, cât și de zacuscă de legume, și acompaniate de un ceai aromat.

Puteți ajusta grosimea scovergilor în funcție de preferințe. De asemenea le puteți umple cu cremă, ciocolată, dar și cașcaval, varză și multe altele. În acest caz, aluatul va trebui întins cu sucitorul pentru a prinde o formă rotundă, se pune umplutura pe jumătatea foii și apoi pliați, presând marginile pentru a se lipi. Ingredientele necesare pentru prepararea a 12 scovergi sunt 700-750 g făină, 40 g drojdie proaspătă, 350 ml apă, 1 lingură zahăr, 1 linguriță sare și 250 ml ulei pentru prăjit.

Procesul de preparare

Începeți prin a pregăti aluatul pentru scovergi aproape la fel de delicioase precum cele ale bunicii. Pentru aceasta veți cerne făina într-un vas suficient de încăpător. După aceea va trebui să preparați maiaua, amestecând într-un bol drojdia cu zahărul până se lichefiază. Peste, trebuie să turnați 150 ml de apă călduță, amestecând bine, iar la urmă presurați o mână de făină. Lăsați maiaua la dospit sub un prosop curat până își dublează volumul. Faceți o gaură în făina cernută și turnați maiaua în interiorul acesteia.

Încălziți apa rămasă și dizolvați sarea în ea. Încorporați treptat apa în făină și maia, amestecând bine până obțineti un aluat omogen. Frământați viguros aluatul, iar apoi lăsați-l la dospit timp de 30 de minute, acoperit. Rupeți bucăți din aluat și le aplatizați-le cu sucitorul pe o suprafață presurată cu făină pentru a nu se lipi, dându-le o formă alungită și apăsându-le bine cu degetele. Prăjiti scovergile în ulei încins, întorcându-le pe ambele parti până devin rumene, căpătând o nuanță de auriu deschis.După aceea le puteți scoate pe prosoape absorbante care vor absorbi excesul de ulei.

Aceste scovergi sunt spectaculoase, devenind crocante la suprafață în timpul prăjirii, dar pufoase și elastice în interior, și pot fi consumate atât ca desert, ca gustare sau chiar pe post de pâine alături de diverse feluri de mâncare. Scovergile de post sunt o adevărată încântare și sunt foarte versatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`