Prima pagină » Culinar » Rețetă de sărățele fragede cu brânză. Cum să pregătești cele mai delicioase gustări pentru Revelion

Rețetă de sărățele fragede cu brânză. Cum să pregătești cele mai delicioase gustări pentru Revelion

27 dec. 2024, 14:27,
în Culinar

O rețetă de sărățele fragede cu brânză poate face un aperitiv ideal pentru masa de Revelion, dar și pentru o gustare între mese. Cu o textură ușor crocantă la exterior și un interior moale și savuros, sunt o adevărată plăcere pentru papilele gustative. Brânza, cu aroma sa intensă și cremoasă, se potrivește perfect cu aluatul fraged, iar ierburile aromatice sau semințele pot transforma această rețetă într-un preparat deosebit.

Rețeta nu este complicată și necesită doar câteva ingrediente simple. Fie că le pregătești pentru o masă festivă sau pentru o gustare rapidă, sărățelele vor fi mereu o alegere câștigătoare.

Rețetă de sărățele fragede cu brânză

Pentru a prepara o rețetă de sărățele fragede cu brânză ai nevoie de câteva ingrediente simple, dar delicioase. Aluatul fraged este cheia pentru a obține un aperitiv crocant și ușor de sfărâmat. Brânza, fie că este brânză de vaci, telemea sau maturată, va adăuga un gust savuros. Astfel, ai nevoie de 200 de grame de făină, 100 de grame de unt sau margarină, 100 de grame de brânză rasă și 1 ou. De asemenea, trebuie să mai pregătești 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță sare, jumătate de linguriță piper, 1 linguriță de chimen și 1-2 linguri de semințe de susan pentru decor.

Într-un bol mare, pune făina cernută și adaugă untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă ușor cu degetele sau un blender de patiserie, până când amestecul capătă o consistență de firimituri fine. Mai departe, adaugă brânza rasă, oul, praful de copt, sarea și piperul și amestecă bine până când obții un aluat omogen. Dacă este prea lipicios, poți pune puțină făină, iar dacă este prea uscat, mai adaugă un pic de apă rece. Mai departe, împarte aluatul în bucăți mici și formează biluțe sau bastonașe, după preferință. Poți să le faci de diferite dimensiuni, în funcție de cât de mari vrei să fie sărățelele tale. Așează sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și, dacă dorești, presară semințe de susan sau chimen deasupra, pentru un plus de gust și decor. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, până când devin aurii și crocante.

O rețetă de sărățelele fragede cu brânză este perfectă pentru orice ocazie, fie că le pregătești pentru o cină de familie, o petrecere sau un mic dejun rapid. Un alt antreu delicios pentru masa de Revelion este salata de linte.

Tarte cu cremă de brânză și somon afumat

Pentru masa de Revelion, este important să ai gustări care să impresioneze invitații și să aducă un plus de rafinament. Astfel, tartele cu cremă de brânză și somon afumat sunt o alegere ideală. Aceste antreuri sunt ușor de preparat și oferă o combinație savuroasă, perfectă pentru a fi servită alături de un pahar de șampanie, afinată sau vin alb. Pentru această rețetă ai nevoie de 1 pachet de aluat foietaj sau aluat fraged, 200 de grame de cremă de brânză, 100 de grame de smântână, 100 de grame de somon afumat, sucul de la jumătate de lămâie, câteva frunze de mărar sau pătrunjel pentru decor, sare și piper după gust.

Întinde aluatul foietaj pe o suprafață plană și taie-l în cercuri mici sau în forme de tartă, în funcție de dimensiunea dorită, apoi pune-le într-o tavă de brioșe și apasă-le ușor pentru a le adapta formei. Coace aluatul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, aproximativ 15-20 de minute, până devine auriu și crocant. Într-un bol, amestecă restul ingredientelor, crema de brânză cu smântâna, sucul de lămâie, sare și piper după gust, până obții o cremă fină și omogenă. După ce aluatul s-a răcit complet, umple fiecare tartă cu crema de brânză, adaugă o felie de somon afumat și decorează cu frunze de mărar sau pătrunjel pentru un plus de culoare și aromă. Servește mini tartele imediat, ca aperitiv elegant pentru masa de Revelion, alături de o rețetă de sărățele fragede cu brânză.

Bugetul.ro
Zile libere de la Guvern pentru toată România. Angajații și elevii se vor bucura de un nou weekend prelungit în perioada imediat următoare
redactia.ro
Nicușor Dan a promulgat legea cerută de foarte mulți români. Care sunt măsurile legale stabilite
Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
a1.ro
Primele imagini de la Insula Iubirii sezonul 9. Premiera, în curând pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Playtech.ro
Staţiunea verii, la doar o oră de Bucureşti. Pentru 35 de lei pe zi te bucuri de piscine, şezlonguri ca în Grecia şi tobogane uriaşe
observatornews.ro
Copilul lui Ganea a murit în urma accidentului provocat de tatăl său. Câţi ani de închisoare riscă acum
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Obligați să schimbăm leii în euro. Anunț făcut de Banca Națională
realitatea.net
Guvernul dă 10.000 de lei pentru șoferii care au mașini vechi. Care sunt condițiile pentru a lua banii
SportpeSurse
Sărăcia lucie l-a izolat pe marele fotbalist român. Foștii colegi l-au dat uitării și trăiește din mila vecinilor
Playtech.ro
Pasărea care zboară la cea mai mare înălțime. Una a lovit un avion la 11.300 de metri în 1973
Dailybusiness.ro
Statul dă 700 de lei în plus pentru pensionari! CÂND ajung banii la aceștia
RomaniaTV
EXCLUSIV Florinela Georgescu anunță inversiune termică în România. Caniculă urmată de rupere de nori
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
MapN sună alarmă despre ordinul de recrutare trimis românilor din Diaspora. Precizări de ULTIMĂ ORĂ – DOCUMENT
redactia.ro
E DOLIU in Romania. Institutul National de Statistica a facut anuntul: "Ne luam ADIO de la Ilie Dumitrescu.."
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 iunie 2025
07 iunie 2025