Consistentă, apetisantă, uşor de preparat, bună pe loc sau a doua zi, această salată clasică are un ingredient în plus pentru carnivori: pieptul de pui. Dacă îl elimini, ai varianta clasică, perfectă în post.
Ingrediente:
4 cartofi fierţi în coajă
3 castraveţi muraţi
1 ceapă roşie
300 g piept de pui dezosat
1 lingură muştar cu boabe
sare
piper
3 linguri ulei
2 linguri oţet
pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă cât încă sunt fierbinţi, îi codimentezi cu sare şi piper, apoi îi stropeşti cu ulei şi oţet. Îi dai deoparte. Rumeneşti pieptul de pui pe grătar, îl tai fâşii şi îl pui peste cartofi. Tai castraveţii muraţi feliuţe şi ceapa julien şi le adaugi în salată. Pui muştarul cu boabe şi amesteci salata cu mişcări uşoare. O serveşti decorată cu pătrunjel tocat.