Prima pagină » Culinar » Reţetă de salată de pătrunjel berlineză
Reţetă de salată de pătrunjel berlineză

Reţetă de salată de pătrunjel berlineză

04 mart. 2020, 09:40,
în Culinar

Omul cât trăieşte învaţă şi experimentează. Gusturi noi la propriu şi la figurat. Şi poate fi excelent, mai ales atunci când reproduci o salată de care te-ai îndrăgostit în Berlin. Este revigorantă, conţine vitaminele C şi A din belşug, lipide, fosfor. Partea excelentă este că în România pătrunjelul este mai ieftin în comparaţie cu Germania, unde o legătură mică de pătrunjel, cam jumătate din cantitatea de la noi, costă 3 lei la supermarket.

Ingredientele în afară de pătrunjel, struguri, ulei de măsline şi lămâie pot fi substituite cu alte fructe, legume pe care le aveţi la îndemână.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 3 legături de pătrunjel, spălate şi tăiate fin
    Un ardei capia
    Un strugure
    3 nuci pecan sau nuci româneşti
    Ulei de măsline extravirgin
    Zeamă de lămâie
    10 fructe phisalys

Mod de preparare:

Toate ingredientele spălate şi tăiate se mixează într-un bol de sticlă. Se asezonează cu ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie. Se poate consuma în orice moment al zilei ca atare sau însoţită de cartofi fierţi, carne la grătar ori brânzeturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024