Prima pagină » Culinar » Rețeta de risotto cu fructe de mare! Un preparat de inspirație italiană

Rețeta de risotto cu fructe de mare! Un preparat de inspirație italiană

28 aug. 2024, 10:48,
în Culinar

Rissoto-ul cu fructe de mare este un preparat sofisticat și delicios, perfect pentru o cină specială. Fie că vrei să-ți impresionezi invitații, fie că vrei să te răsfeți cu o masă gourmet, această rețetă este soluția perfectă.

Această rețetă de risotto cu fructe de mare combină creveți, calamari și midii, oferind un echilibru savuros între textura cremoasă a orezului și aromele intense ale acestor fructe. Fie că gătești pentru o ocazie specială sau pentru a te răsfăța cu o masă deosebită, acest preparat este soluția ideală pentru un plus de rafinament la cină.

Rețeta de rissoto cu fructe de mare

Risotto înseamnă în italiană „orez mic” și reprezintă una dintre cele mai populare și gustoase mâncăruri ale țării lui Galileo Galilei. Deși există numeroase variante, toate au la bază orezul italian care asigură reușita acestei rețete.

Tehnica realizării de risotto a apărut probabil fiind inspirată de modul în care se fierbea porridge-ul sau mămăliga românească, în lapte, apă sau supă până se înmoaie. De fapt, un fel de mâncare din orez cu lapte și zahăr, „rixo in bona manera” (orez într-un mod bun), a fost documentat în Veneția din secolul al XIV-lea.

Există sute de feluri de risotto, variind felurile de condimente folosite pentru aromă. După ce serviți acest risotto cu fructe de mare, puteți gusta și o budincă de tapioca gustoasă.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 150 gr orez pentru risotto, 250 gr fructe de mare, precum creveți, caracatiță, midii, sepie, 50 gr unt, 1 cățel usturoi, 1 ardei mic iute roșu uscat, aproximativ 1 l supă vegetală, 50 ml vin alb, pătrunjel, parmezan, sare și piper.

Este de menționat că pentru risotto orezul nu se fierbe până devine păstos. Bobul de orez trebuie să se simtă în momentul în care îl mestecăm, acesta nu trebuie să aibă o consistență uscată sau  lichidă, ci cremoasă.

Întotdeauna risotto se servește imediat după preparare, dacă îl reîncălzim, își pierde din savoare. Timpul de preparare este de maximum 45 de minute.

Instrucțiuni de preparare

Se pune untul într-o tigaie încăpătoare, pe foc mic. În momentul în care untul s-a topit, se adaugă cățelul de usturoi tăiat mărunt și ardeiul iute. Căliți câteva secunde, atenție să nu ardeți usturoiul, după care se adaugă orezul.

Sotați câteva minute, iar în momentul în care capătă un aspect translucid, adăugați fructele de mare și o lingură rasă de pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă orezul cu fructele de mare, circa 3-4 minute, și apoi adăugați vinul.

Se lasă să se evapore alcoolul complet și începeți să adăugați supa treptat. Pentru început adăugați 1 polonic de supă peste orez și amestecați bine. Se adaugă al doilea polonic de supă numai în momentul în care primul polonic a fost absorbit complet de orez. Circa 4 polonice de supă.

La sfârșit condimentați cu sare și piper și adăugați 2-3 linguri de parmezan ras fin sau pecorino, dacă vă doriți și ceva dulce alături de acest preparat, puteți încerca una dintre aceste idei de prăjituri rapide. Rețeta de risotto cu fructe de mare se servește imediat alături de un pahar cu vin alb sau cu vinul dorit de dumneavoastră.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Meteo: Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai multe zone ale ţării. Se schimbă vremea în Capitală
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cine l-a făcut ”moș” pe Leonard Doroftei. De ce i s-a spus așa
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`