Prima pagină » Culinar » Reteță de prăjitură Oreo și cremă de lapte. Cel mai delicios desert

Reteță de prăjitură Oreo și cremă de lapte. Cel mai delicios desert

30 iul. 2024, 10:31,
în Culinar

Preparată cu ajutorul albușurilor, rețeta este una foarte simplă și de efect. Crema de lapte îi dă textura moale ce va fi în contrast cu biscuiții crocanți. Află cum poți face cea mai delicioasă prăjitură Oreo.

Reteță de prăjitură Oreo

Deși există mai multe variante ale acestei rețete, una fiind chiar și fără coacere, aici vom prezenta cea în care ne folosim de cuptor. Cu atât mai mult, această rețetă de prăjitură se bazează pe albușuri, ceea ce este de mare ajutor având în vedere că de multe ori avem albușuri rămase de la alte rețete cu care nu avem ce face.

Pentru foi, vom avea nevoie de: 9 albușuri, 9 linguri de zahăr, 5 linguri de ulei, 4 linguri de faină, 1 lingură de cacao, 1/2 plic praf de copt ( 2,5g). Pentru cremă, ingredientele necesare sunt: 670 ml lapte, 70 g amidon de porumb, 2,5 linguri de zahăr, 1/2 linguriță esență de vanilie, 250g unt cu minim 80% grăsime. Glazura va fi făcută din 90g ciocolata, 2 linguri ulei și fulgi de cocos. Pe lângă acestea, va mai fi nevoie de lapte pentru însiropat foile și biscuiții și 150g biscuiți Oreo. Deși par multe ingrediente, rețeta este cu adevărat simplă.

Primul este de a pregăti foile. Punem înainte cuptorul la preîncălzit, la 175 de grade. Începem prin a bate albușurile cu puțină sare și mixăm până aceasta se topește. Apoi adăugăm făina și uleiul amestecate cu cacao și praful de copt. Această compoziție o amestecăm cu o spatulă pentru a-și păstra compoziția.

Această compoziție o împărțim în două și coacem foile în tava pregătită cu hârtie de copt, pentru 15 minute. După ce scoatem foile din cuptor, le însiropăm cât încă sunt calde cu 2-3 linguri de lapte.

Prepararea cremei

Continuăm prin a încălzi jumătate din cantitatea de lapte. Cealaltă jumătate o amestecăm cu zahărul și amidonul. Apoi putem adăuga și restul de lapte cald, pe care îl amestecăm bine cu tot amestecul.

Punem apoi tot într-o oală pe foc și amestecăm până compoziția devine ca o budincă. Acoperim apoi oala cu o folie de plastic și o lăsăm la răcit. După ce s-a răcit, adăugăm untul, la temperatura camerei și tăiat bucățele, și mixăm ușor pentru ca totul să se incorporeze bine. La sfârșit adăugăm esența și amestecăm ușor.

Următorul pas este de a asambla prăjitura. Punem prima foaie, apoi o treime din cremă. Urmează stratul de biscuiți. Punem câte un biscuite, unul lângă altul, pe care i-am trecut anterior prin lapte. Biscuiții nu trebuie să fie totuși foarte apropiați. După acest pas, punem crema rămasă, iar apoi cealaltă foaie. Presăm ușor deasupra și punem prăjitura la rece cât preparăm glazura.

Glazura se prepară foarte repede la microunde. Punem într-un bol ciocolata și uleiul și lăsăm pentru 2-3 minute în microunde, pe programul de dezghețare. După asta, întindeți glazura peste prăjitură. Opțional, puteți presăra fulgi de cocos. Asta, pe lângă aspectul estetic, ajuta și ca glazura să nu se lipească pe degete.

Ultimul pas este să punem prăjitura la rece pentru 2-3 ore. În momentul servirii, o tăiem cu un cuțit trecut prin apă. Prăjitura Oreo este un deliciu pentru toate vârstele, având atât un gust incredibil cât și o textură atractivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *