Prima pagină » Culinar » Rețeta de prăjitură Kinder Pingui! O reușită garantată!

Rețeta de prăjitură Kinder Pingui! O reușită garantată!

09 aug. 2024, 14:24,
în Culinar

Prajitura Kinder Pingui este o prăjitură de casă senzațională cu blat pufos, cremă fină cu frișcă, miere și lapte condensat. Este o prăjitură simplă dacă vorbim de prepararea ei dar în același timp complexă din punct de vedere al gustului.

Pentru amatoarele care iubesc să prăjiturească, iată o tentaţie provocatoare. Chiar dacă nu este uşor de preparat, după prăjitura Kinder Pingui te vei linge pe degete.

Ingrediente pentru prăjitura Kinder Pingui

Pentru blatul unui preparat apetisant și colorat după cum este cel al prăjiturei Kinder Pingui aveți nevoie de 6 ouă, 50 gr făină, 100 gr zahăr, 100 ml ulei, 40 gr cacao, 40 gr amidon de porumb, 1 linguriță esență de vanilie, ½ linguriță praf de copt și un praf de sare.

Pentru crema prăjiturii aveți nevoe de 600 ml smântână pentru frișcă, 100 ml apă rece, 50 gr miere, 150 gr lapte condensat, 10 gr gelatină, 1 linguriță esență de vanilie.

În ceea ce privește această prăjitură, veți avea nevoie de două glazuri, pentru prima aveți nevoie de 200 gr ciocolată amăruie și 150 ml frișcă lichidă îndulcită iar pentru a doua glazură 150 gr ciocolată amăruie și 150 ml frișcă.

Mulți copii dar și adulți sunt de-a dreptul fermecați de prăjitura Kinder Pingui datorită fineții ei pentru că efectiv se topește în gură și probabil prăjitura aceasta va deveni preferată pentru iubitorii de ciocolată.

Pentru început amestecați ingredientele uscate: făina, cacaoa, praful de copt și amidonul de porumb. Lăsați amestecul deoparte și bate ouăle cu praful de sare până când se vor deschide la culoare și vor deveni cremoase.

Adăugați apoi treptat zahărul timp în care va trebui să mixați continuu. După o mixare de aproximativ 5 minute se adaugă esența de vanilie și uleiul treptat. Acesta din urmă se adaugă fie la cea mai joasă viteză a mixerului, fie amestecând în compoziție cu ajutorul unui tel.

Se adaugă cernut amestecul de ingrediente uscate, trebuie să fie adăugat treptat și amestecat ușor cu o spatulă sau cu un tel cu mișcări ample de sus în jos prin răsturnare. Odată ce obții un amestec omogen, compoziția pentru blat este pregătită.

Puneți compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și distribuiți-o pe toată suprafața. Dă de câteva ori cu tava de masă după care introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 12 – 15 minute.

Crema pentru acest desert

Se pune gelatine peste apa rece și amestecați. O lăsați deoparte și bateți frișca, apoi adăugați laptele condensat, mierea și esența de vanilie. Mixați din nou în jur de 30 de secunde.

Băgați gelatina în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 10 secunde și turnați-o peste cremă. Mixați apoi pentru a o încorpora după care împărțiți crema în două părți aproximativ egale.

Tăiați blatul pe jumătate după care așezați primul blat pe un platou și îndepărtați hârtia de copt. Încadrați într-o formă reglabilă, după care puneți prima parte de cremă și o distribuiți pe toată suprafața.

Treceți la primul strat de glazură și puneți ciocolată într-un bol mai încăpător, pentru ca mai apoi să turnați frișca lichidă fierbinte și  să amestecați.

Puneți glazura călduță peste cremă și o distribuiți pe toată suprafața. Băgați prăjitura la frigider pentru 15 minute, doar cât să se întărească stratul de glazură. Scoateți prăjitura și puneți a doua parte de cremă.

Nivelați crema și o acoperiți cu blatul capac și presați ușor pentru a fixa blatul după care treceți la al doilea strat de glazură și procedați la fel ca la primul strat, diferența constând în gramajele ingredientelor.

Turnați glazura călduță peste blat și o puteți băga la frigider pentru două ore după care prăjitura Kinder Pingui se poate tăia și servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024