Prima pagină » Culinar » Rețetă de prăjitură cu apă minerală și vișine. Atât de pufoasă încât se topește în gură!

Rețetă de prăjitură cu apă minerală și vișine. Atât de pufoasă încât se topește în gură!

23 iul. 2024, 12:25,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura cu apă minerală și vișine este o delicatesă cu multe, multe vișine. O prăjitură zemoasă, vanilată, acrișoară și care în general nu prea „supraviețuiește” multe zile.

Prăjitura cu apă minerală și vișine se poate adapta în funcție de sezon pentru că puteți înlocui vișinele cu cireșe, căpșuni, felii de caise, piersici sau nectarine. De fiecare dată veți obține o prăjitură cu fructe extraordinar de pufoasă și de fragedă, deloc seacă sau înecăcioasă.

Ingrediente pentru prăjitura cu apă minerală și vișine

Pentru această prajitură nu vei avea nevoie de mai mult de 3 ouă deoarece conține apă minerală, ce o va face atât de pufoasă și fragedă încât se topește în gură. Avantajul este că se menține moale mult timp.

Astfel, veți avea nevoie de 3 ouă pe care le separam, 160 gr de zahăr sau 8 linguri, 100 ml apă minerală, 50 ml ulei, 200 gr de făină sau 8 linguri mai pline, o lingură esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare, un plic praf de copt, câteva vișine de pus pe deasupra.

Rețeta începe prin amestecare albușurilor cu zahărul, acestea se amestecă până se dizolvă zahărul și devin lucioase.
În continuare adăugați gălbenușurile și amestecați puțin, apoi puneți uleiul, esența de vanilie și apa minerală. Amestecați, după care adăugați coaja rasă de la o lămâie netratată.
Amestecați apoi făina cu un plic de praf de copt și un praf de sare, apoi le cerneți peste ouă și amestecați la început cu mixerul, apoi cu spatula.
Compoziția este gata pentru a fi transferată într-o tavă pătrată de 24 cm în care pune-ți o hărtie de copt pe care o tapetați cu puțin ulei.
La final puneți deasupra vișine din belșug, le puteți apăsa cu putere pentru a avea fructe și la mijlocul prăjiturii.
Prăjitura cu apă minerală și vișine se pune la cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, timp de 30 – 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
După ce se răcește o puteți pudra cu zahăr pudră vanilat și o puteți servi cu înghețată sau simplă.

Sos de vișine

Dacă aveți prea multe vișine și nu știți ce să mai faceți cu ele, puteți încerca sosul de vișine care este un sos dulce-acrișor și se potrivește de minune cu carnea de pasăre fiartă sau friptă.

Pentru aproximativ 500 ml de sos veți avea nevoie 250 – 300 de vișine fără sâmburi, 250 de ml de supă de pasăre sau lapte, 30 gr de unt, 30 gr de făină, zahăr și sare după gust și 1 praf de scorțișoară.

Se topește untul într-un vas, apoi se adaugă făina și se amestecă rapid, cu grijă să nu se rumenească, doar să se impregneze cu untul. Se toarnă supa de pui și se amestecă bine, desfăcându-se toate cocoloașele pentru ca mai apoi să fiarbă la foc mic. Amestecați constant și insistați pe fundul crăticioarei, pâne ce compoziția se leagă, apoi adăugați vișinele și mai lăsați să dea de câteva ori în clocot.

Se potrivește gustul de sare și zahăr, apoi se adaugă praful de scorțișoară și sosul de vișine este gata, perfect pentru vară ca garnitură pentru preparatele din carne.
Astfel, puteți face atât o prăjitură cu apă minerală și vișine, cât și un sos de vișine din aceste fructe zemoase și cărnoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024