Prima pagină » Culinar » Reţetă de post. Tocăniţă de cartofi cu mazăre si morcovi
Reţetă de post. Tocăniţă de cartofi cu mazăre si morcovi

Reţetă de post. Tocăniţă de cartofi cu mazăre si morcovi

19 nov. 2019, 15:03,
BZI.ro, în Culinar

În plin post al Crăciunului, reţetele fără carne sau alimente de dulce sunt preferatele gospodinelor. O tocăniţă care să conţină cartofi din belşug şi mazăre gustoasă este numai bună de preparat în una din aceste zile.Combinaţia de ingrediente te va face să te lingi pe degete.

Ingrediente

1 kg de cartofi
2 cepe
1 ardei gras roşu
2 morcovi
500 g mazăre congelată
3 linguri pastă de roşii
mărar
cimbru
boia de ardei iute afumată
sare şi piper

Mod de preparare

Tocam ceapă mărunt şi o calim în ulei încins. Când ceapă capătă o culoare aurie,adăugăm ardeiul şi morcovul tăiat cubuleţe.Lăsăm la călit încă 5 minute,apoi adăugăm mazărea şi cartofii tăiaţi.Presăram puţin cimbru,sare,piper şi boia de ardei iute afumata. Acoperim totul cu apă fiartă şi lăsăm să fiarbă la capac,la foc mic până se înmoaie legumele.

Punem la tocăniţă şi pastă de roşii; mai lăsăm pe foc 5 minute. Pentru a adaugă o culoare vie preparatului, presăraţi mărar tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *