Fasolea bătută cu ceapă călită este o adevărată încântare, când felurile de mâncare sunt destul de limitate în post. Se face rapid și merge excelent cu murături. Iată rețeta:
Ingrediente
- 600 g fasole albă boabe
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 10 căței de usturoi
- o lingură de bulion
- 2 cepe
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece, care să o depașească cu o palmă și se lasă de cu seara până a doua zi. A doua zi, fasolea se scurge de apa în care a stat și se pune la fiert de trei ori cu apă proaspătă.
Apoi, se lasă la fiert în a patra apă, se ia spuma cu o paletă și, când dă în clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii.
După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit, scrie retetepractice.ro. Se mixează bine și se pune sare după gust.
Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.