Prima pagină » Culinar » Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză
Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză

Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză

26 nov. 2019, 13:30,
în Culinar

O reţetă rară, însă atât de gustoasă încât îţi vei dori să o păstrezi pentru perioadele de post. Iată cum se face mâncarea la Muntele Athos

Ingrediente (pentru 6 porţii):

  • 1 varză de 600-700 g
    4 cepe
    250 gr orez cu bobul scurt
    1 lingură de pastă de tomate
    sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
    200 ml ulei
    puţină zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se îndepărtează frunzele exterioare şi se taie varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapă şi, când se rumeneşte, se adaugă în tavă varza şi se amestecă cu ceapă şi uleiul.

Se adaugă un litru de apă şi sărea, se acoperă tava şi se măreşte flacăra. După o jumătate de oră adăugăm şi orezul pe care, în prealabil, l-am spălat şi l-am lăsat puţin la înmuiat. După un sfert de oră se adaugă şi pastă de tomate precum şi condimentele. Se mai lasă mâncarea la fiert încă puţin, amestecând continuu. Luăm tava de la foc mai devreme şi o lăsăm acoperită, pentru că orezul să absoarbă zeama. Atunci turnăm sucul de lămâie şi amestecăm din nou.

Acest fel de mâncare se poate pregăti şi fără ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025