Prima pagină » Culinar » Retete de post » Reteta de post – Cuscus libanez cu legume la gratar
Reteta de post - Cuscus libanez cu legume la gratar

Reteta de post – Cuscus libanez cu legume la gratar

02 iun. 2017, 15:28,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:19358;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

125 g cuscus
patrunjel proaspat
25 g menta proaspata
2 rosii tocate marunt
2-3 fire de ceapa verde, tocata
1/2 lingurite coriandru
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
sare
piper

Citeste si Reteta de cuscus cu legume

seminte de rodie pentru decor
2 dovlecei
1 vanata medie
1/2 otet balsamic
1 lingura ulei masline

Mod de preparare:

Pune cuscusul intr-un bol cu putina sare si un strop de ulei de masline, apoi toarna peste 150 ml apa fiarta. Incinge bine o tigaie si taie dovleceii si vanata felii de-a lungul, groase de circa 0,5 cm. Unge legumele cu ulei de masline si coace-le pe fiecare parte.

Marunteste bine ierburile, iar cand cuscusul este bine inmuiat, amesteca in el cu o furculita si adauga verdeata, ceapa verde, rosiile si coriandrul, zeama de lamaie si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Pe o farfurie intinsa, asaza pe margini estetic feliile de legume coapte, presara deasupra 1/2 lingura otet si ulei de masline, apoi adauga cuscusul in mijloc. Decoreaza cu semintele de rodie si serveste imediat deliciosul preparat!

sursa: acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *