Ingrediente:
125 g cuscus
patrunjel proaspat
25 g menta proaspata
2 rosii tocate marunt
2-3 fire de ceapa verde, tocata
1/2 lingurite coriandru
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
sare
piper
Citeste si Reteta de cuscus cu legume
seminte de rodie pentru decor
2 dovlecei
1 vanata medie
1/2 otet balsamic
1 lingura ulei masline
Mod de preparare:
Pune cuscusul intr-un bol cu putina sare si un strop de ulei de masline, apoi toarna peste 150 ml apa fiarta. Incinge bine o tigaie si taie dovleceii si vanata felii de-a lungul, groase de circa 0,5 cm. Unge legumele cu ulei de masline si coace-le pe fiecare parte.
Marunteste bine ierburile, iar cand cuscusul este bine inmuiat, amesteca in el cu o furculita si adauga verdeata, ceapa verde, rosiile si coriandrul, zeama de lamaie si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Pe o farfurie intinsa, asaza pe margini estetic feliile de legume coapte, presara deasupra 1/2 lingura otet si ulei de masline, apoi adauga cuscusul in mijloc. Decoreaza cu semintele de rodie si serveste imediat deliciosul preparat!
sursa: acasa