Prima pagină » Culinar » Retete de post » Reteta de post: cum sa prepari cel mai bun orez cu prune uscate
Reteta de post: cum sa prepari cel mai bun orez cu prune uscate

Reteta de post: cum sa prepari cel mai bun orez cu prune uscate

14 mart. 2017, 10:42,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18442;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Cand te gandesti la orezul cu prune uscate, probabil ca iti aduci aminte de copilarie. De acea perioada in care bunicii ne delectau cu aceasta reteta simpla, dar atat de gustoasa. Daca vrei sa retraiesti acele momente, atunci o poti prepara chiar tu. Iata cat este de simplu!

Ingrediente:

600 g prune deshidratate
300 g orez pentru risotto
100 zahar (sau dupa gust)
100 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
un bat de scortisoara
un praf de sare
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se verifica prunele sa nu aiba codite si apoi se spala intr-o apa. La urma se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa dea in clocot timp de doua-trei minute. Se stinge focul si se lasa prunele sa se raceasca in apa apoi se scot cu o spumiera, pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.

In aceasta etapa, daca doresti le poti scoate samburii.

Intr-o alta oala se pune orezul la fiert, impreuna cu batonul se scortisoara si sarea si se adauga treptat cate putina apa in care au fiert prunele. Apa trebuie sa fie fierbinte. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga si prunele. Se continua sa se adauga apa pana cand orezul este bine fiert.
Se adauga zaharul, coaja de lamaie si vanilia si se mai da intr-un clocot.
Serveste orezul cu prune uscate cald, sau rece. Acesta poate fi servit atat ca fel principal (daca nu este foarte dulce) sau ca desert.

sursa: acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *