Prima pagină » Culinar » Rețetă de pizza la tigaie. Cum se face

Rețetă de pizza la tigaie. Cum se face

30 sept. 2020, 14:37,
în Culinar

Pizza la tigaie se face foarte uşor şi e varianta cea mai la îndemână pentru momentele când vrei ceva de mâncare rapid şi gustos în acelaşi timp. Vorbim despre un preparat italian pe care cu toţii l-am adoptat foarte repede. Mâncăm pizza acasă, la reustarant, ba chiar şi când mergem în vizită. Haideţi să vedem cum se face o rețetă de pizza la tigaie.

Reţetă de pizza la tigaie – Varianta cu maioneză

Toată lumea iubeşte pizza, dar dacă nu vreţi să o cumpăraţi de la o pizzerie, o puteţi coace singuri acasă.

Ingrediente:

  • 5 linguri smântână
  • 5 linguri maioneză
  • 2 ouă
  • 10 linguri făină
  • brânză (mozzarella, caşcaval)
  • ulei

Mod de preparare:

Mai întâi amestecă faină cu smântâna şi cu ouăle. Unge cu puţin unt sau ulei o tigaie şi pune compoziţia de mai devreme în ea. Coace-o ca şi cum ar fi clătită. Când e aproape gata, pune peste ea toppingul preferat (ceapă, porumb, roşii, ciuperci, şuncă, ton etc.), apoi întinde maioneză şi presară brânză. Acoperă tigaia cu un capac. Pizza la tigaie e gata când brânza s-a topit.

Reţetă de pizza la tigaie – Varianta cu iaurt

Încearcă și rețeta de pizza la tigaie cu iaurt. Dacă nu ai iaurt în casă, nici o problemă. Îl poți înlocui cu smântână.

Ingrediente pentru blat:

  • 10 linguri de făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri de iaurt/smântână
  • sare

Ingrediente pentru topping:

  • mezeluri
  • mozzarella
  • parmezan
  • ciuperci, porumb, măsline etc.

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru blat. După ce ai obţinut un aluat moale, omogen şi lichid, coace-l pe o clătită. Apoi pune peste „clătita” toppingul tău preferat. Acoperă tigaia cu un capac şi coace pizza la foc mic spre mediu. Mâncarea e gata când brânză s-a topit, iar blatul e uşor rumen pe margini.

Dacă vrei, în afară de rețetă de pizza la tigaie poți încerca si frittata cu legume sau un chec aperitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *