Prima pagină » Culinar » Rețetă de pește marinat cu ceapă. Un răsfăț pentru papilele gustative

Rețetă de pește marinat cu ceapă. Un răsfăț pentru papilele gustative

30 ian. 2024, 08:49,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare tradițională delicioasă, putem opta pentru o rețetă de pește marinat cu ceapă. Acest preparat savuros este ideal de servit la mesele de sărbătoare în familie. Peștele marinat cu ceapă este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rețetă de pește marinat cu ceapă

Când vine vorba de preparatele culinare cu  pește, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase, aromate și rafinate. Pe lângă tradiționalul borș de pește făcut după rețeta bunicii, putem face și un pește marinat cu ceapă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Peștele marinat cu ceapă merge de minune cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă. Acest deliciu culinar poate fi pregătit la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de preparate rafinate cu pește putem face o salată de ton grecească. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un păstrăv la cuptor cu legume. Aceste preparate savuroase vor fi cu siguranță pe placul tuturor celor de la masă. Peștele marinat cu ceapă este aromat, gustos, sănătos și sățios. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești un preparat savuros la tine acasă

Pentru câteva porții de pește marinat cu ceapă vom avea nevoie de 1 kg de pește, macrou, hering sau scrumbie, 1 ceapă, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, 2 căței de usturoi, 250 ml de oțet, boabe de piper, boabe de coriandru, sare grunjoasă și ardei iute.

Se curăță peștele foarte bine, se spală apoi se taie felii. Se pune peștele într-o strecurătoare după ce se sărează foarte bine. Se pune peștele la rece până a doua zi, fiind acoperit cu folie alimentară. A doua zi se spală peștele de sare, se lasă din nou la scurs și se pregătește pentru marinat.

Se taie ceapa și morcovul felii și se așază felii subțiri pe fundul borcanelor. Se pune și câte o frunză de dafin, 1 cățel de usturoi în fiecare borcan. După aceea se pune oțetul la fiert împreună cu boabele de piper, frunzele de dafin și coriandrul. Când oțetul a dat în clocot se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Când saramura s-a răcit complet o turnăm în borcane. Se pune un strat de pește apoi un strat de ceapă și morvoc apoi încă un strat de pește și tot așa. Saramura se toarmă treptat pentru a acoperi bine tot peștele. La final, se pun câteva boabe de piper în borcane și se închid borcanele cu capace. Se lasă peștele la marinat timp de o săptămână. După aceste zile, peștele marinat este gata pentru consum.

Rețeta de pește marinat cu ceapă este simplă, gustoasă și pe placul multora dintre noi. Acest deliciu culinar merge de minune la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Preparatele culinare din pește sunt gustoase, sănătoase și ideale de servit la orice oczie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024