Prima pagină » Culinar » Rețetă de paste cu smântână și porumb. Repede și ușor de făcut

Rețetă de paste cu smântână și porumb. Repede și ușor de făcut

13 aug. 2024, 08:59,
în Culinar

Pastele sunt un aliment de nelipsit din bucătăria noastră datorită diversităților modurilor prin care le putem găti. Astfel ai nenumărate variante de preparate gustoase, toate ușor de făcut. Iată cum se fac cele cu smântână și porumb.

Rețetă de paste cu smântână și porumb

Ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă sunt: 250 gr paste (fundițe), 200 gr porumb (conservă), 200 gr legume (congelate), 200 gr mozzarella rasă, 200 ml smântână lichidă, 400 ml apă, sare, piper.

Această rețetă de paste este mai inedită întrucât se gătește la cuptor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți pastele, împreună cu porumbul scurs din conserva, legumele congelate, brânza mozzarella și smântâna lichidă într-un vas termorezistent. În el mai adăugați apă, cât să acopere, și asezonați cu sare și piper. Amestecați ușor, cât să se distribuie uniform în tavă.

După ce ați preîncălzit cuptorul, puneți tava la 200 de grade, timp de 35-40 de minute. La jumătatea timpului, verificați tava și amestecați. Pastele sunt gata când s-a absorbit tot sosul din vas. Iar preparatul este gata și numai bun de servire.

Se pot folosi și alte tipuri de paste pentru această rețetă, însă cele mici sunt cele mai bune pentru că absorb sosul cel mai bine. Dacă doriți, mai puteți adăuga în tavă bacon, felii de cârnați sau alte legume, la alegere.

Proprietățile porumbului

Porumbul este o sursă importantă de nutrienți, precum carbohidrați, fibre, vitamine și minerale. Datorită conținutului de vitaminele B (B1, B3 și B6), acesta ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos și a proceselor metabolice. Conținutul de vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar, iar prin magneziu, potasiu și fier, minerale esențiale, consumul de porumb are mari beneficii pentru sănătatea musculară și a sistemului cardiovascular.

Porumbul este ideal pentru persoanele care au intoleranță la gluten întrucât nu conține deloc. Fibrele care se regăsesc în acest aliment ajută la reglarea digestiei, menține sănătatea intestinelor și previne constipația.

Unul dintre cel mai notabil beneficiu este că poate susține sănătatea ochilor. De asemenea, luptă împotriva diverticulozei, afecțiune la nivelul colonului, ce se caracterizează prin simptome ca flatulență, crampe, meteorism abdominal și, în cazuri rare, sângerare și infecție.

Specialiștii au efectuat niște studii în care s-a demonstrat că popcorn-ul preparat natural poate riscul apariției acestei boli cu până la 28%, în cazul unui consum regulat.

Porumbul, în bucătărie, poate fi utilizat în diferite forme, cum ar fi fiert, copt, prăjit sau transformat în produse precum faină de porumb, mămăligă, tortilla, fulgi de porumb și popcorn. Acesta poate fi adăugat, de asemenea, în numeroase preparate, precum supe, salate sau preparate la cuptor, întrucât sporește aportul de nutrienți și diversifică meniul.

Și în industria alimentară și în farmaceutică, porumbul este un aliment foarte utilizat. Se folosește în  sirop de glucoză, dextroza, maltoza și amidon de porumb modificat. Acestea se adaugă în băuturi sau produse alimentare pentru gust și textură.

Astfel, în această rețetă de paste cu smântână și porumb, acesta este un aliment nelipsit ce oferă o multitudine de proprietăți, reprezentând o sursă valoroasă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *