Zilele trecut am învăţat de la vedeta TV Mirela Vaida cum se prepară cozonacul moldovenesc. Astăzi aflăm secretele pentru a face o pască delicioasă chiar de la mama prezentatoarei. Este o reţetă de pască în două culori, altfel decât cea clasică, de care Mirela Vaida este tare încântată.
În primul rând, trebuie spus că aceasta pască nu are absolut deloc aluat. Se pune faina în compoziţie, dar nu se prepară aluat. Vedeta este, fără îndoială, brânză de vaci, amestecată cu stafide şi cu esenţele preferate. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr zahăr
- 1/2 pachet de unt
- 1 ou proaspăt
- făină de grâu
- 1 pahar de lapte
- praf de copt stins cu puţin oţet de mere
- cacao
- esenţe
Ingrediente pentru umplutură:
- 550-600 gr brânză de vaci
- 1/2 pachet de unt
- 1 pahar de zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 3 linguri amidon alimentar
- 1 esenţa preferată
Mod de preparare rețetă de pască în două culori de la Mirela Vaida:
De reţinut: după incorporarea fiecărui ingrediente, trebuie omogenizat totul, folosind mixerul.
Mai întâi se mixează bine zahărul cu jumătate de pachet de unt. Trebuie să se omogenizeze foarte bine şi să se formeze spumă. Se adaugă apoi oul. Se adauga faină de grâu, cernuta în prealabil. Ideal este ca faina să fie amestecată în prealabil cu praful de copt. Se omogenizează iarăşi. Se adaugă apoi laptele. Se omogenizează iarăşi cu mixerul. Apoi se pune cacaua. După omogenizare trebuie să obţii o compoziţie cam ca smântâna, chiar cu o textură mai groasă şi mai consistentă. Se adauga la final esenţa preferată. Dacă ţi se pare că totuşi e cam lichidă, mai adauga faina.
Umplutura:
Se mixează brânză cu untul, până se obţine o compoziţie fină şi omogena. Se adauga zahăr după ochi. Se omogenizează. Se adaugă 2 gălbenuşuri şi se omogenizează. Se adaugă 3 linguri de amidon alimentar, pentru a lega brânză. Se bat albuşurile şi se adauga şi ele. Se adauga şi esenţa preferată. Ideal este să fie de vanilie. Apoi se pun şi stafidele. Dacă ţi se pare că umplutura e prea moale, se mai pune o lingură de amidon alimentar.
Se unge cu unt o tavă rotundă de copt. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius, între timp. Se toarnă jumătate din compoziţia de blat. Foloseşte o lingură ca să îţi fie mai uşor. Se acoperă cu toată compoziţia de umplutură, apoi restul de blat.
Se bagă în cuptor, la foc moderat, timp de 50 de minute. Când e gata, se opreşte focul, se lasa pasca timp de câteva minute în cuptor, apoi se scoate. În momentul în care s-a răcit complet, se poate felia.
Iată și materialul video, care să te ajute la preparare pentru această rețetă de pască în două culori: