Păstrând savoarea prăjiturii clasice cu brânză, această pască are un ingredient în plus care o face şi mai gustoasă: ciocolata.
Ingrediente pentru blat:
200 g făină
80 ml lapte
100 g unt
1 praf de sare
Pentru umplutură:
400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
3 ouă
150 g zahăr pudră
esenţă de vanilie
50 g merişoare uscate
70 g ciocolată
Pentru glazură:
100 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci untul moale cu făina până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi sarea, torni treptat laptele şi frămânţi până când aluatul se leagă. Îl înfăşori în folie alimentară de plastic şi-l dai la frigider 30 de minute.
Dai drumul la cuptor la 200 °C. Întinzi din aluatul rece o foaie subţire, pe care o aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, tapetată. Dai blatul la cuptor, 15 minute, apoi reduci temperatura la 160 °C.
Cât timp stă blatul la cuptor, prepari crema. Mixezi crema de brânză cu ouăle bătute uşor, adaugi zahărul şi esenţă de vanilie, după gust. După ce s-au omogenizat, încorporezi cu mişcări uşoare ciocolata mărunţită şi merişoarele uscate. Scoţi blatul, torni peste el umplutura şi o nivelezi. Dai din nou pasca la cuptor, la 160 °C, aproximativ o oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra. O scoţi din cuptor şi o laşi la răcit, apoi o dai la frigider 2-3 ore.
Încălzeşti frişca lichidă, apoi adaugi în ea ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până se omogenizează. Torni glazura peste pască după ce aceasta s-a răcorit. O decorezi după imaginaţie.