Prima pagină » Culinar » Rețetă de papanași pufoși la cuptor. Un desert delicios și savuros

Rețetă de papanași pufoși la cuptor. Un desert delicios și savuros

05 sept. 2022, 13:00,
în Culinar

Rețeta de papanași pufoși este un desert simplu de preparat. Aceasta este gata doar în 30 de minute, ingredientele fiind la îndemâna oricui. De asemenea, desertul nu necesită ulei, fiind preparat la cuptor, motiv pentru care este indicat și persoanelor ce țin dietă. 

Papanașii sunt desertul preferat al copilăriei, fiind pregătiți din brânză. Aceștia se pot găti și prin fierbere sau pot fi prăjiți. Rețeta poate fi adaptată după placul fiecăruia. De asemenea, trebuie să încercați și turta dulce, preparatul preferat al copiilor în preajma sărbătorilor. 

Ingredientele necesare pentru rețeta de papanași pufoși

Dacă vă plac papanașii, aceasta rețetă cu siguranță va fi pe gustul vostru. Datorită faptului că se prepară la cuptor, desertul nu va fi în final uleios și va fi mult mai sănătos. În final, veți obține un desert aromat, delicios și pufos. Aceștia pot fi serviți cu smântână, dulceață sau orice fel topping. Ingredientele necesare pentru preparare sunt 250 grame de brânză de vaci, 100 grame de făină, un ou, 75 mililitri de lapte, un vârf de sare, o linguriță extract de vanilie, o lingură de zahăr și o linguriță de praf de copt. 

Rețeta se prepară rapid și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Din cantitățile menționate veți obține în jur de 20 de papanași, în funcție de cât de mari îi preferați. Diferența dintre cei tradiționali prăjiți și această rețetă este faptul că se prezintă diferit. Papanașii originali au două inele și o biluță în vârf, iar cei pregătiți la cuptor vor fi mai mici și vor avea o formă rotundă.

Cum se prepară papanașii la cuptor?

Prepararea acestora durează doar câteva minute, iar gătirea papanașilor aproximativ 20 minute. Mai întâi de toate, se va amesteca într-un bol brânza de vaci cu oul, sarea și zahărul. Când se formează o compoziție omogenă, se adaugă făină treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Ulterior, se pune și extractul de vanilie pentru a avea o aromă intensă savuroasă. De asemenea, se poate opta și pentru coaja rasă de la o portocală sau o lămâie. La final, veți obține un aluat dens ce se poate lua cu ajutorul unei linguri. Ulterior, se va tapeta o tavă cu hârtie de copt. Aceasta poate fi stropită cu puțin ulei. Cuptorul va fi preîncălzit la 180 de grade. 

Aceștia se pot coace și într-o tavă de brioșe cu adâncitură mică, dar riscați să se prindă. Papanașii se vor pune cu ajutorul unei lingurițe mici în tavă la o distanță de circa un centimetru, apoi se lasă la cuptor pentru circa 20 minute. Când observați că sunt rumeniți, înseamnă că sunt gata. Atunci când îi veți scoate veți observa să ce vor dezumfla puțin, dar nu este nimic grav. La final, pot fi serviți cu smântână și dulceață de afine. Desertul este atât de gustos și se termină cât ați clipi din farfurie. 

Rețeta de papanași pufoși este foarte simplă, fiind gata într-un timp foarte scurt. Mai mult de atât, aceasta este foarte delicioasă și aromată, având un gust intens de vanilie. De asemenea, puteți încerca și cel mai bun desert cu brânză de vaci și afine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`