Prima pagină » Culinar » Rețetă de papanași cu brânză de vaci. Cel mai delicios desert

Rețetă de papanași cu brânză de vaci. Cel mai delicios desert

18 nov. 2024, 13:11,
în Culinar

Rețeta de papanași cu brânză de vaci este un tradițională românească, reprezentând un clasic deliciu nelipsit din casele oamenilor.

Această rețetă este foarte apreciată în toate colțurile țării ți poate fi pregătită atât pentru o masă festivă, cât și pentru o gustare de zi cu zi. Acest desert impresionează prin gustul său delicios și textura pufoasă.

Rețetă de papanași cu brânză de vaci

Pentru aluat, ai nevoie de: 500 g brânză de vaci, 1 ou, 200 g făină, 1 plic de zahăr vanilat, 1 linguriță de praf de copt, 50 g zahăr, coajă rasă de la o lămâie, un praf de sare, ulei pentru prăjit. Pentru servire, ai nevoie de: dulceață de vișine, cireșe sau orice alt fructe preferat.

Primul pas în prepararea papanașilor este să aveți o brânză de vaci bună, proaspătă. Este important ca brânza să nu fie prea umedă, pentru a obține un aluat mai ferm. Dacă brânza este prea lichida, o puteți scurge de excesul de zer cu ajutorul unui tifon sau o sită.

Într-un bol mare, puneți brânza de vaci și adăugați oul, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și un praf de sare. Amestecați bine cu o lingură sau cu o furculiță până când ingredientele se omogenizează. După ce amestecul devine uniform, adăugați treptat făina și praful de copt, amestecând continuu până când obțineți un aluat compact și ușor de modelat. Dacă aluatul este prea moale, mai adăugați puțină făină, însă aveți grijă să nu-l faceți prea uscat.

Modelarea și prăjirea

După ce aluatul este gata, luați bucăți mici din acesta și formați biluțe de mărimea unei nuci. Aplatizați fiecare biluță cu mâinile, apoi faceți o mică adâncitură în mijlocul fiecărei forme de aluat, pentru a crea o formă caracteristică a papanașilor. În mijlocul fiecărei bucăți de aluat puteți adăuga un mic „inel” de aluat, formând astfel un cerc.

Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins. Cantitatea de ulei trebuie să fie suficientă pentru a acoperi papanașii pe jumătate, astfel încât aceștia să fie prăjiți uniform. Când uleiul este încins (aproape fumegând), adăugați papanașii unul câte unul, având grijă să nu îi aglomerați. Lăsați-i să se prăjească până devin aurii și crocanți, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

După ce papanașii sunt gata, scoateți-i din ulei și puneți-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcorit puțin, puneți-i pe un platou. Serviți-i cu un strat generos de smântână deasupra și cu dulceață de vișine, cireșe sau orice alt tip de dulceață preferați. Papanașii pot fi serviți și cu un praf de zahăr pudră, pentru un plus de savoare.

Dacă doriți o variantă mai dietetică, puteți opta pentru a coace papanașii în loc să îi prăjiți. Papanașii cu brânză de vaci pot fi savurați și cu un topping de fructe proaspete sau cu ciocolată topită.

Rețeta de papanași cu brânză de vaci este o alegere excelentă pentru orice ocazie, fiind un desert tradițional ușor de preparat și cu un gust inconfundabil.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea de Paște. Vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`