Prima pagină » Culinar » Rețetă de pandișpan cu vișine din 6 ouă. Un desert gustos, pe placul tuturor
Rețetă de pandișpan cu vișine din 6 ouă. Un desert gustos, pe placul tuturor

Rețetă de pandișpan cu vișine din 6 ouă. Un desert gustos, pe placul tuturor

21 nov. 2023, 15:17,
în Culinar

Această rețetă de pandişpan cu vișine din 6 ouă este preparat doar din câteva ingrediente pe care probabil le ai deja în cămară. Rezultatul va fi un blat moale, pufos și delicios, iar dacă eliminăm vișinele obținem un blat cu o textură perfectă pentru torturi sau prăjituri în straturi.

Sfaturi pentru rețeta de pandispan cu vișine din 6 ouă

Pandişpanul este o prăjitură delicată și pufoasă, realizată din ouă, zahăr și făină ca principale ingrediente. Prăjitura absoarbe foarte bine umiditatea din cremă, ceea ce o face potrivită ca blat orice fel de prăjitură sau ruladă. Este important să te asiguri că baţi bine ouăle. Prăjitura se bazează în mare parte pe volumul ouălor pentru a creste, deci este foarte important să bați ouăle bine, altfel prăjitura va fi prea densă. Cerne ingredientele uscate înainte de a le adăuga în ouăle bătute, deoarece astfel en asigurăm că nu vom găsi cocoloașe de făină în prăjitura finită. Cernerea aerisește, de asemenea, făina, ceea ce îți va oferi un pandişpan elastic și pufos.

Nu amesteca prea mult aluatul, căci amestecarea prea agresivă va face prăjitură să se dezumfle. Așadar, amestecă cu grijă pentru a păstra aerarea obținută din ouăle bătute. De asemenea, este important să nu coaceți prea mult pandișpanul, căci riscați ca prăjitură să piardă prea multă umiditate, iar rezultatil va fi unul înecăcios.

Pentru o tavă 30x22cm aveți nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 150 grame făină, un praf de sare, o linguriță de praf de copt, o linguriță de extract de vanilie, 35 grame vișine proaspete.

Ouăle se separă, albușurile se bat spumă cu un praf de sare până când devin ferme (astfel încât spuma să nu curgă atunci când întorci bolul cu fundul în sus). Se adaugă treptat zahărul, mixând continuu până când acesta se topește și se formează o bezea fermă. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș. Se încorporează extractul de vanilie și făina cernută treptat, în care inițial a fost încorporat praful de copt. Se amestecă împreună până la obținerea unei compoziții omogene, însă evitați amestecarea excesivă.

Ce trebuie să faci pentru ca vișinele să nu se lase la fundul tăvii

Este important de menționat că deși de obicei praful de copt nu este adăugat la pandișpan, în acest caz este necesar pentru a ajuta aluatul să crească datorită adăugării de fructe proaspete.

Vișinele se spală, li se îndepărtează sâmburii și se lasă în zăhar timp de aproximativ o oră, în cazul în care sunt prea acre. Ulterior, se scurg bine de suc, se aseaza pe un șervet și se pudrează cu făină pentru a preveni scufundarea lor în partea de jos a prăjiturii.

Aluatul se toarnă într-o tavă de 30×22 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt, apoi se presară vișinele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Testul cu scobitoarea se efectuează pentru a confirma coacerea. Dacă scobitoarea iese curată, se stinge focul și se lasă prăjitura să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă.

Deși din cauza adăugării de praf de copt există posibilitatea ca prăjitura să se lase puțin, acest aspect nu trebuie să vă îngrijoreze, căci această rețetă de pandișpan cu vișine din 6 ouă va ieși la fel de gustoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *