Prima pagină » Culinar » Rețetă de pandișpan cu vișine. Cum să pregătești acasă un desert savuros

Rețetă de pandișpan cu vișine. Cum să pregătești acasă un desert savuros

09 iun. 2022, 13:17,
în Culinar

Atunci când vrem să facem un desert de casă gustos și aromat, ideală este delicioasa rețetă de pandișpan cu vișine. Pufosul pandișpan este preferatul multora dintre noi, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un deliciu culinar. Iată cum să pregătești acasă un desert savuros.

Rețetă de pandișpan cu vișine, gustoasă și ușor de făcut

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de prăjituri aromate ca în vremea copilăriei, ideal este pufosul pandișpan cu vișine. Acesta se face foarte ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pandișpanul cu vișine poate fi pregătit și la mesele festive alături de o delicioasă prăjitură cu foi și cremă de ciocolată. Această prăjitură savuroasă este preferata multora dintre noi și adorată de cei mici.

Deliciosul pandișpan cu vișine îi va cuceri pe cei de la masă. Blatul pufos, aromele inedite și gustul dulce-acrișor fac din acest desert un preparat culinar desăvârșit.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideală este rețeta de faguri pufoși și gustoși. Aceștia sunt nelipsiți de la mesele de sărbătoare, alături de alte deserturi rafinate și gustoase.

Pandișpanul cu vișine este un desert dulce-acrișor irezistibil. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, cu siguranță îi vom cuceri pe musafiri și vom obține la final o prăjitură savuroasă.

Cum să pregătești un desert de casă delicios

Pentru gustosul pandișpan cu vișine vom avea nevoie de 800 g de vișine, 5 ouă, 150 g de zahăr, 20 g de zahăr vanilat, 50 ml de ulei de floarea-soarelui, 150 g de iaurt, 300 g de făină, 10 g de praf de copt și sare.

Mai întâi se spală vișinele, se scot sâmburii apoi se lasă fructele la scurs într-un vas. Ulterior se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri și se bat gălbenușurile împreună cu uleiul până când obținem o compoziție omogenă și spumoasă. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se amestecă din nou până când obținem o bezea lucioasă și fină.

După aceea, se adaugă treptat făina împreună cu sarea și praful de copt. Când compoziția de pandișpan este gata și sunt omogenizate toate ingredientele, se toarnă jumătate din cantitate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se pune deasupra jumătate din cantitatea de vișine și se distribuie uniform. După aceea se toarnă restul de compoziție de aluat și restul de vișine pe deasupra.

Se pune tava la cuptor și se lasă până când pandișpanul pufos capătă o culoare ușor maronie. Putem verifica dacă pandișpanul este copt suficient cu ajutorul unei scobitori. La final, se lasă la răcit pandișpanul pufos apoi se pudrează cu zahăr și se taie în bucăți mici.

Pandișpanul cu vișine poate fi servit la cafea, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert dulce-acrișor irezistibil.

Deliciosul pandișpan cu vișine se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert gustos și aromat. Pandișpanul cu vișine este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătit și la mesele festive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *