Atunci când vrem să pregătim ceva dulce și extrem de gustos, ideală este delicioasa rețetă de pandișpan cu fructe și iaurt. Acest deliciu culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un pandișpan savuros. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert pufos și aromat.
Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu fructe și iaurt
Când vine vorba de gustosul pandișpan făcut acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la pufosul pandișpan cu cacao și lapte, până la cel cu nucă sau cu fructe, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert savuros și spectaculos, ideal este checul în 3 culori. Acesta are un aspect deosebit și îi va cuceri cu siguranță chiar și pe cei mai pretențioși.
Pandișpanul cu fructe este pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, vom readuce la masă aromele din vremea copilăriei. Pandișpanul poate fi făcut cu fructe proaspete sau congelate, după preferințe. Dacă printre ingrediente vom folosi și iaurt, pandișpanul va ieși mult mai pufos și aromat.
Pandișpanul cu fructe poate fi pregătit și la mesele festive alături de o delicioasă tartă cu vișine sau de alte deserturi de casă gustoase. Pentru iubitorii de deserturi fine și rafinate ideală este prăjitura cu cafea, un deliciu irezistibil.
Pentru a pregăti acasă deliciosul pandișpan cu fructe și iaurt avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert de casă gustos, pufos și aromat.
Cum să pregătești acasă un desert savuros
Pentru deliciosul pandișpan cu fructe și iaurt vom avea nevoie de 6 ouă, o cană și jumătate de făină, o cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, 200 g de iaurt, o lingură de cacao, 2 lingurițe de coajă de lămâie, o linguriță de praf de copt, sare, 400-500 g de fructe la alegere și zahăr pudră pentru ornat pandișpanul pufos.
Se amestecă ouăle cu sarea, apoi se adaugă treptat zahărul, iaurtul, uleiul și coaja rasă de lămâie și se mixeaxă foarte bine până când obținem o compoziție omogenă și spumoasă. Ulterior se încorporează în această compoziție și făina, apoi se adaugă praful de copt. Vom obține o compoziție cremoasă perfectă pentru deliciosul pandișpan.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se oprește o cantitate de aluat deoparte în care vom pune o lingură de cacao. Aluatul de pandișpan cu cacao se pune în tavă peste cealaltă compoziție și se formează valuri cu ajutorul unei linguri. Astfel, pandișpanul cu fructe va avea la final un aspect deosebit și un gust aparte.
După aceea, se pun fructele după preferințe, întregi sau tăiate în bucăți mici. Acestea se distribuie uniform în tavă peste aluatul de pandișpan. Se pune tava la cuptor timp de 40 de minute și se poate verifica dacă pandișpanul este copt suficient făcând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se taie felii pentru a fi servit. Dacă vrem, putem pudra pandișpanul cu fructe cu puțin zahăr vanilat pentru a oferit un plus de savoare.
Pandișpanul cu fructe este gustos, aromat și ușor de făcut. Acest desert de casă este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un adevărat deliciu.