Prima pagină » Culinar » Rețetă de pandișpan clasic. Formula perfectă pentru a obține o prăjitură de 6 cm

Rețetă de pandișpan clasic. Formula perfectă pentru a obține o prăjitură de 6 cm

15 nov. 2022, 16:08,
în Culinar

Rețeta de pandișpan clasic a fost inventată în secolul al XVII-lea de un bucătar italian, dar pe teritoriul spaniol. Prin urmare, este atribuit bucătăriei italiene și spaniole. La fel ca majoritatea biscuiților, această versiune constă din ouă, făină și zahăr. Principalele diferențe sunt proporțiile.

Formula pentru pandișpan este din 2 părți, prima constă din ouă, făină și o parte din zahăr pudră.  Uneori, jumătate din făină este înlocuită cu amidon de porumb. Blatul este apoi mai sfărâmicios și pufos. Astfel, prăjitura este la fel ca un burete adevărat. Dacă respecți rețeta clasică vei obține o prăjitură înaltă, foarte ușoară și pufoasă. Cu o aromă strălucitoare de vanilie. De cele mai multe ori, aluatul crește foarte mult, de la 2 centimetri la 6 centimetri.

pandispan pe un suport decorat cu flori

Dacă forma nu este suficient de înaltă, puneți o bandă de hârtie de copt de-a lungul marginii

Rețetă de pandișpan clasic. Proporția necesară pentru o prăjitură pufoasă

Pentru a pregăti delicioasa prăjitură vei avea nevoie de 3 ouă, 75g de zahăr pudră, 75g de făină sau 40g făină și 35g mălai. De asemenea, adaugă o linguriță jumătate de vanilie.

Atunci când pregătești blatul pentru pandișpan mai întâi se pun albușurile și gălbenușurile în boluri diferite, se cântăresc, se scade greutatea recipientelor, se adaugă greutatea gălbenușurilor și a albușurilor. Greutatea ouălor trebuie să fie de 150 gr.

pandispan taiat in mai multe bucati langa un pahar cu lapte si flori

La fel ca majoritatea biscuiților, această versiune constă din ouă, făină și zahăr

Apoi calculați greutatea făinii și a zahărului pudră. Împărțiți greutatea ouălor la jumătate și veți obține greutatea produselor uscate. Înainte de a începe să gătiți, preîncălziți cuptorul la 180 °C. Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri separate. Se bat albușurile cu mixerul la viteză mare până se obține o spumă.

Continuând să bateți, presărați jumătate din zahărul pudră și sarea fină într-un jet subțire. Continuați să bateți până se întărește tot amestecul, apoi adăugați restul de zahăr pudră și vanilie în bolul cu gălbenușurile de ou.

Cerneți făina sau amidonul în gălbenușurile de ou. Gospodinele neexperimentate pot adăuga o linguriță de praf de copt împreună cu făina. Nu va afecta gustul sau textura, dar blatul va crește cu siguranță și nu va cădea în timpul coacerii.

Secretul foliei de aluminiu. Cum să ajuți aluatul să crească uniform

Amestecați gălbenușurile de ou cu făina cu ajutorul unui mixer. Se va obține un aluat destul de gros, cu o consistență la fel cum este zăpada. Se pune 1/3 din albușurile bătute în gălbenușuri. Se amestecă cu un mixer la viteză mică.

pandispan pe un suport langa flori

Rețeta de pandișpan clasic a fost inventată în secolul al XVII-lea

Aluatul va deveni mult mai gras. Adăugați albușurile rămase. Cu grijă, de jos în sus, amestecați aluatul cu o lingură sau cu o spatulă. Așezați un cerc de hârtie de copt pe fundul formei de o dimensiune de 18 cm.

Dacă forma nu este suficient de înaltă, puneți o bandă de hârtie de copt de-a lungul marginii, astfel încât să depășească marginea formei. Întindeți aluatul în formă și aplatizați ușor suprafața. Acoperiți forma cu un capac de folie.

Aluatul va crește mai mult sub folie, dar partea de sus nu se va rumeni prea mult. De asemenea, sub folie, aluatul va crește uniform, iar partea de sus a prăjiturii va fi plată. Fără folie, aluatul va crește într-o formă extrem de strâmbă. Este bine să știi că aluatul crește foarte puternic, folia nu trebuie să stea pe strâns pe margine, trebuie să existe un spațiu între marginea formei și folia de aluminiu, astfel încât aluatul să crească liber fără să se sprijine pe folie.

Puneți vasul cu blatul pregătit după rețeta de pandișpan clasic în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute. Dacă forma este din aluminiu subțire, timpul de coacere poate fi mai scurt. Verificați dacă este gata înțepând aluatul direct prin folie cu un bețișor uscat. Scoateți forma din cuptor și extrageți imediat aluatul din formă. Scoateți aluatul cu mare grijă, având grijă să nu-l zdrobiți. Înfășurați tortul într-un prosop și lăsați-l să se răcească, cel puțin o oră.

pandispan pe un suport

Amestecați gălbenușurile de ou cu făina cu ajutorul unui mixer

Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
a1.ro
Jennifer Lopez, accident vestimentar la un concert caritabil. Decolteul prea adânc a lăsat la vedere tot ce ascundea sub rochie
Playtech.ro
Bancnota românească pe care o cumpără colecționarii cu 2500 de lei. Nu este rară, mulți încă o au acasă
observatornews.ro
Ilie Bolojan şi-ar putea aduce city managerul în Guvern. Numele de miniştri vehiculate: Birchall, Cioloş sau Drulă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Perioadă stresantă pentru această zodie. Trebuie atenție la tot pasul
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Românii care își distrug buletinele și pașapoartele pe TikTok riscă amendă. Ce spune legea despre acest trend periculos
Dailybusiness.ro
Boloș: Decât să așteptăm minuni pentru PNRR, mai bine implementăm proiecte
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`