Prima pagină » Culinar » Rețetă de pâine de casă țărănească. Secrete culinare pentru o pâine pufoasă și gustoasă

Rețetă de pâine de casă țărănească. Secrete culinare pentru o pâine pufoasă și gustoasă

13 nov. 2023, 09:01,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine aleg gustoasa rețetă de pâine de casă țărănească. Pâinea de casă are o aromă aparte, este fragedă și cu o crustă crocantă și merge servită alături de bucate alese. Pentru a obține o pâine delicioasă trebuie să știm cum să facem aluatul perfect, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, succesul va fi garantat. Iată câteva secrete culinare pentru o pâine pufoasă și gustoasă.

Rețetă de pâine de casă țărănească

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei de la masă cu un preparat tradițional gustos și pufos, ideală este o rețetă de pâine de casă țărănească. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Pâinea de casă merge de minune cu mâncăruri savuroase și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Pe lângă o pâine țărănească, putem face cu același aluat fraged și aerat și niște turte la tigaie. Acestea se rumenesc rapid și pot fi făcute în diferite moduri, la cuptor, în tigaie sau pe plită, în funcție de preferințe.

Aluatul pentru pâine trebuie să fie aerat, aromat, bine frământat și lăsat la dospit pentru a-și dubla volumul. Dacă ținem cont de rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Cum să obții o pâine pufoasă și gustoasă

Dacă vrem să pregătim o pâine de casă țărănească vom avea nevoie de 25 g de drojdie proaspătă, 2 lingurițe de zahăr, 1 lingură de făină și 50 ml de apă, ingrediente neceesare pentru maia. Pentru aluat vom folosi 1 kg de făină, 600 ml de apă, 2 lingurițe de sare, 50 ml de ulei și 2 roșii mici.

Mai întâi se pregătește maiaua. Într-un bol se amestecă drojdia împreună cu zahărul apoi se adaugă 50 ml de apă și 1 lingură de făină. Se amestecă totul foarte bine apoi se lasă maiaua la dospit.

Într-un vas mare se pune făina și se face o gaură în mijloc. Se toarnă apa călduță și sarea apoi se pune un pic de ulei și se amestecă foarte bine apoi se frământă aluatul. Când aluatul este gata se lasă la dospit timp de o oră.  Se încinge cuptorul  apoi se împarte aluatul în trei bucăți și se formează trei pâini în formă rotundă. Se pun în tăvi apoi se ung pâine deasupra cu pultă de roșii și se crestează aluatul ușor cu un cuțit.

Se pun tăvile cu pâine la cuptor și se lasă până când se formează o crustă deasupra. Când este gata, se scoate pâinea din cuptor și se lasă un pic la răcit apoi se feliază pentru a fi servită cu mâncăruri alese. Pâinea de casă făcută după rețeta țărănească este gustoasă, pufoasă și le amintește celor de la masă de vremea copilăriei. Pâinea de casă este ideală la mesele de sărbătoare în familie și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Succesul constă în pregătirea unul aluat fraged, aromat și aerat pentru a obține cea mai bună pâine de casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *