Prima pagină » Culinar » Rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Secretele unui aluat reușit

Rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Secretele unui aluat reușit

22 aug. 2022, 10:09,
în Culinar

Cauți o rețetă de pâine pufoasă cu drojdie uscată? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În rândurile următoare, ți-am pregătit o rețetă simplă și rapidă, care să îți amintească de gustul copilăriei.

Pâinea de casă este un deliciu de care ar trebui să te bucuri mai des! Cât încă este caldă, se servește fie goală, fie cu unt și dulceață și este extraordinar de gustoasă. Aluatul se prepară repede, iar mirosul îmbietor de pâine la cuptor îți va inunda nările și te va conduce pe meleagurile copilăriei, când viața era mai simplă, iar oamenii mai buni.

Prepară o pâine pufoasă, ca la mama acasă, doar urmărind sfaturile de mai jos. Spor la gătit!

o paine de casa feliata si un borcan de gem

Aluatul se prepară repede, iar mirosul îmbietor de pâine la cuptor îți va inunda nările și te va conduce pe meleagurile copilăriei.

Rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată: Ingrediente și mod de preparare

Pentru o pâine ca la carte, ai nevoie de: 500 de grame de făină tip 000, șapte grame de drojdie uscată, 300 de mililitri de apă, o lingură de sare, o jumătate de linguriță de zahăr, trei linguri de ulei, un gălbenuș și mac și susan (pentru decor).

Pâinea se prepară în aproximativ o oră. Din ingredientele menționate, vei obține două pâini delicioase și pufoase.

Prepararea aluatului. Secrete preluate de la bucătari

Cerne făina într-un castron încăpător, apoi adaugă pliculețul de drojdie uscată, sarea și zahărul. Mare atenție, însă! Sarea nu trebuie să ia prea mult contact cu drojdia.

Următorul pas este să adaugi și apa, care trebuie să fie călduță, pentru ca aluatul să crească mare și pufos.

În momentul în care ingredientele s-au omogenizat, adaugă și uleiul, apoi frământă cu mâna cât mai energic. Dacă este necesar, mai adaugă făină sau apă.

Foarte important este să frămânți mult aluatul, pentru a ajuta la eliberarea glutenului și a făinii. În acest fel, aluatul nu rămâne lipicios și devine neted și elastic.

Unge, apoi, castronul cu ulei (pentru a evita lipirea aluatului de pereții vasul când crește) și pune aluatul înăuntru.

Acoperă vasul cu un prosop curat și depozitează-l într-un loc călduț.

Aluatul este gata atunci când și-a dublat sau chiar și-a triplat volumul.

o paine de casa feliata

Pâinea se prepară în aproximativ o oră. Din ingredientele menționate, vei obține două pâini delicioase și pufoase.

Modelarea și coacerea pâinii

Unge-ți mâinile cu ulei și, când aluatul a crescut suficient, împarte-l în două părți egale. Împarte, apoi, fiecare bucată de aluat în trei și împletește pâinea. Așa obții două pâini împletite.

Ia două tăvi de cozonac, unge-le cu ulei și adaugă pâinile împletite. Mai lasă-le să crească încă 15 minute, după care unge-le cu gălbenuș de ou diluat în apă. Pentru un aspect mai plăcut și o aromă deosebită, presară mac și susan pe deasupra.

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade, introdu cele două pâini și lasă-le să se coacă aproximativ 40 de minute, până când capătă o crustă frumoasă, aurie.

După ce ai scos pâinile din cuptor, scoate-le din tăvi, apoi lasă-le la răcit. Pentru a le păstra pufoase mai mult timp, acoperă-le în prosoape curate.

Poftă bună!

o paine de casa feliata

După ce ai scos pâinile din cuptor, scote-le din tăvi, apoi lasă-le la răcit.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea de Paște. Vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`