Prima pagină » Culinar » Rețetă de paella cu fructe de mare. Un răsfăț pe cinste

Rețetă de paella cu fructe de mare. Un răsfăț pe cinste

17 nov. 2023, 13:01,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle care este cea mai gustoasă și simplă rețetă de paella cu fructe de mare. Deși poate părea dificil de pregătit acest deliciu acasă, dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum poți pregăti un răsfăț pe cinste chiar la tine în bucătărie.

Rețetă de paella cu fructe de mare

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat rafinat, gustos și cu un aspect deosebit, ideală este o rețetă de paella cu fructe de mare. Acest deliciu culinar necesită mai multă atenție în preparare, ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Pentru paella avem nevoie și de câteva verdețuri proaspete, legume și orez, iar fructele de mare trebuie alese cu atenție pentru a obține la final un preparat savuros. Dincolo de gustul irezistibil, paella are un aspect deosebit și merge servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest deliciu culinar se poate servi și la zi aniversară, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat ușor, aromat și sănătos.

Pe lângă acest preparat putem să îi surprindem pe cei dragi și cu un escalop de pui cu ciuperci. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru cei prtențioși ideală este o rață cu sos de portocale, un preparat spectaculos, aromat și parfumat. Rața cu sos de portocale se face după rețeta marilor bucătari.

Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat irezistibil

Pentru câteva porții de paella cu fructe de mare vom avea nevoie de 3 căței de usturoi, 1 ceapă, 1 ardei gras roșu, calamar, 12 creveți, 5 midii, 80 ml de ulei de măsline, sare, 120 g de pastă de tomate, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, 600 ml de apă, 200 g de orez, 1 legătură de pătrunjel și 1 lămâie.

Mai întâi se curăță usturoiul și ceapa apoi se toacă mărunt. După aceea se taie ardeiul gras în bucățele cât mai mici. Se curăță tubul de calamar și se feliază. După aceea ne vom ocupa de creveți. Se curăță împreună cu midiile și se clătesc sub jet de apă rece.

După aceea vom pregăti o tigaie în care vom face paella cu fructe de mare. Se pune uleiul la încins apoi se adaugă bucățile de calamar. Se potrivește gustul cu sare apoi se scoate calamarul într-un bol. Ulterior se pune ceapa la călit în tigaie apoi se adaugă și usturoiul tocat împreună cu ardeiul roșu și pasta de tomate.

Se amestecă totul foarte bine și se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce. În acest amestec se adaugă bucățile de calamar și apa. După câteva minute se adaugă orezul și se amestecă continuu. După alte 5 minute se pun creveții și midiile. Se lasă totul la foc mic, iar la final se ia tigaia de pe foc. Se ornează paella cu fructe de mare cu puțin pătrunjel proaspăt și câteva felii de lâmâie.

Paella cu fructe de mare este un preparat rafinat, incredibil de gustos și ideal de servit la ocaziile speciale. Acest deliciu se face după rețeta marilor bucătari, iar succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`