Prima pagină » Culinar » Rețetă de omletă pufoasă – Cât trebuie să bați ouăle?
Rețetă de omletă pufoasă - Cât trebuie să bați ouăle?

Rețetă de omletă pufoasă – Cât trebuie să bați ouăle?

12 oct. 2020, 10:35,
în Culinar

Pentru a mai diversifica alimentaţia zilnică, astăzi îţi recomand o reţetă de omletă pufoasă, făcută la cuptor. Timpul de preparare, cu siguranţă, nu depăşeşte 3 minute, iar în numai jumătate de oră ai un deliciu în farfurie. Secretul constă în faptul că uşa cuptorului nu trebuie deschisă cât timp omleta se coace.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 250 ml lapte
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

Bate bine ouăle cu furculiţa. Încorporează laptele şi sarea şi amestecă uşor, cu furculiţa. Nu folosi mixerul pentru această parte. Unge cu ulei sau unt o tavă e copt mai adâncă. Pune omleta în ea şi bag-o în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute.

Ponturi pentru rețetă de omletă pufoasă

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să prepari o rețetă de omletă pufoasă, foarte bună şi aerată:

  • nu adăuga lichide în timp de mixezi ouăle. Ele vor face omletă mai dură, nu mai pufoasă. În categoria lichide intră: smântâna, apa şi laptele. Lichidele se adaugă DUPĂ ce ouăle sunt bătute bine. Astfel, nu se vor separa;
  • foloseşte telul. Viteza însă nu contează. E un mit ideea că, cu cât baţi mai repede omleta, cu atât ea va fi pufoasă. Ceea ce contează, de fapt, e timp de batere. Cu cât baţi mai mult, cu atât introduci mai mult aer în omletă. Recomandat este să baţi omletă cel puţin 30 de secunde;
  • sarea se pune în omletă abia spre final. Dacă o pui în momentul în care începi să baţi ouăle, atragi umezeala, iar omleta nu va mai fi la fel de pufoasă;
  • introdu în omletă legume sotate, adică deja gatite. Legumele proaspete, chiar dacă sunt pline de nutrienţi, conţin şi multă apă, iar acesta e alt motiv pentru care nu-ţi iese omleta aerată;
  • ia omleta de pe foc în momentul în care ţi se pare că ar mai avea nevoie de 1 minut de gătire.

Pentru micul dejun, ideale sunt și clătitele Ana Lugojana sau frittata cu legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`