Prima pagină » Culinar » Rețetă de nuci umplute cu cremă fiartă. Desertul nelipsit de la masa de Crăciun

Rețetă de nuci umplute cu cremă fiartă. Desertul nelipsit de la masa de Crăciun

04 dec. 2023, 08:09,
în Culinar

Multe gospodine aleg savuroasa rețetă de nuci umplute cu cremă fiartă. Nucile de casă umplute au o aromă aparte și le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Nucile pot fi umplute cu diferite creme, iar pentru decor se folosește zahăr brun. Iată cum să pregătești acasă desertul nelipsit de la masa de Crăciun.

Rețetă de nuci umplute cu cremă fiartă

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse, rafinate, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele nuci umplute cu cremă fiartă. Acestea sunt savuroase și au un aspect deosebit.

Nucile pot fi umplute cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu dulceață de casă. Acestea merg de minune la masa de Crăciun și de Revelion alături de alte deserturi alese. Pe lângă acest deliciu putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură tăvălită cu cocos. Gustoasa prăjitură se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura tăvălită cu cocos poate fi ornată și cu fulgi de ciocolată sau poate fi glasată într-un sos de vanilie.

Nucile umplute cu cremă fiartă sunt ideale la orice masă festivă, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu un desert pufos, gustos și rafinat. Nucile umplute vor aminti celor dragi de rețetele bunicii și de deliciile din vremea copilăriei.

Cum să pregătești acasă un desert aromat și rafinat

Pentru delicioasele nuci umplute cu cremă fiartă vom avea nevoie de 3 ouă, 3 cești cu zahăr, 3 cești cu ulei, esență de rom sau de vanilie, făină cât cuprinde, ingrediente necesare pentru nuci. Pentru cremă vom folosi 1 litru de lapte, 4 ouă, o cană cu zahăr, 1 pachet de unt și esență de rom sau de vanilie.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru nuci. Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele apoi se adaugă făina și se amestecă din nou apoi se începe frământarea aluatului. Când aluatul este gata, se pune în formele speciale de nuci. Se coc nucile la foc potrivit. Când sunt gata, se scot nucile din forme și se lasă la răcit apoi se pregătește umplutura.

Într-o cratiță se pun toate ingredientele pentru cremă și se amestecă apoi se pune crema la fiert pe baie de aburi. Se amestecă continuu să nu se lipească de oală și să nu se formeze cocoloașe. După ce compoziția se îngroașă, se adaugă untul apoi se ia crema de pe foc. Tot acum se pune și esența și se amestecă din nou.

Se vor umple nucile cu cremă apoi se unesc câte două jumătăți. La final se pudrează cu zahăr vanilat sau se tăvălesc prin zahăr brun. Când sunt gata, se așază pe platouri și se servesc delicioasele nuci umplute.

Nucile umplute cu cremă fiartă sunt gustoase și au un aspect deosebit, fiind ideale de servit la mesele festive. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Nucile pot fi umplute și cu dulceață de casă sau cu nucă, în funcție de gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *