Prima pagină » Culinar » Rețeta de nuci ca la bunica: Aroma copilăriei, la tine acasă!

Rețeta de nuci ca la bunica: Aroma copilăriei, la tine acasă!

21 iun. 2021, 13:38,
în Culinar

Oricine și-aduce aminte cu plăcere când în copilărie, în periaoda sărăbătorilor, bunica făcea tot felul de dulciuri, în casă. Fără îndoială, rețeta de nuci ca la bunica nu poate fi uitată, aceste dulciuri fiind apreciate de orice copil.

De obicei, în rețeta de nuci ca la bunica, nucile erau umplute cu o cremă de cacao și suntem convinși că fiecare gospodină își adduce aminte acele arome ale copilăriei și își dorește să-i răsfețe pe cei dragi cu o cu o rețetă tradițională de nuci ca la bunica.

Nucile erau făcute de bunica în niște forme, pe care cu siguranță le găsiți în bucătărie. În cazul în care nu mai vaeți acea formă de la bunica, forma poate fi cumpărată de prin pieţe sau o puteţi chiar comanda online de pe anumite site-uri.

Rețetă de nuci ca la bunica: Ingredientele simple, ca pe vremuri

Pentru rețeta de nuci, bunica folosea ca ingrediente pentru aluat 200g de unt cât mai gras, 600 de grame de făină, de obicei. În cazul în care crezi că mai trebuei, mai poți adăuga puțină făină. Trebuie să ții cont de faptul că aluatul trebuie să iasă moale, însă destul de ferm pentru a putea lucra uşor cu el.

Ca ingredient mai sunt necesare 3-4 ouă, în funcție de cât de mari sunt. De obicei, bunica folsoea ouă de la găinile din curte. De aceea este recomandat ca ouăle să fie de la găini crescute la curte.

În plus, mai sunt necesare 3-4 linguri de zahăr, în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul. Trebuie să ții cont de faptul că la final nucile umplute sunt tăvălite prin zahăr.

Și foarte important, să nu uiți de pliculeţul de praf de copt.

Pentru cremă ai nevoie de marginile rămase după cosmetizarea „cojilor” și biscuiţi simpli. În total, prin amestecul acestora, ar trebui să iasă o cantitate de aproximativ 200 de grame.

Se mai adaugă 150 g de zahăr pudră, 200g de nucă mărunţită, o esenţă de rom, o lingură plină de cacao de bună calitate și lapte, aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistența dorită.

Cum se preapră nucile după rețeta bunicii

Pentru a face aluatul ca la bunica, trebuie bătut untul cu zahărul până se obţine o pastă fină. Se adaugă ouăle unul câte unul. Se încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt. Aluatul se frământă uşor, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.

Pe urmă, se formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat, fiind suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. La început, este indicat să faci doar câteva biluețe pentru a vedea exact care este dimensiunea necesară pentru forma pe care o ai.

Forma se unge cu puți nulei sau unt topit, se pun biluţele de aluat în ea, se pune forma pe aragaz, se presează bine şi se lasă pe foc pe ambele părţi. Este indicat la 15-20 de secunde să verifici pentru a nu risca să arzi aluatul. Așa îți vei da seama de cât timp ai nevoie pentru fiecare parte pentru a se coace frumos.

Când sunt gata, „cojile” se vor desprinde uşor de pe formă. Dacă nu se desprind, poți folosi un vârf de cuțit.

În cazul în care „cojile“ nu ies perfect, având un surplus pe margini, poți folosi un cuţit pentru a îndepărta acele bucățele, pe care poți folosi ulterior incorporându-le în cremă.

Pentru a prepara crema, trebuie amestecate ingredientele menţionate. Trebuie ținut cont de ca ntitatea de lapte adăugată pentru a obține consistența dorită.

Cojile se umplu cu cremă şi se lipesc ușot, având grijă să nu le spargi. Excesul de cremă de pe margini se șterge cu un şerveţel de bucătărie.

Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
a1.ro
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Călin Georgescu revine cu un nou mesaj video, al doilea în ultimele două zile: "Sistemul și ciocoii au rămas fără timp"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Când vine canicula. Termometrele să vor topi, conform AccuWeather
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Andrada și Alex Bodi n-au mai ținut cont de nimic. Gesturile lor aruncă în aer triunghiul amoros în care Dan Alexa e victima
Playtech.ro
Cutremur major în Grecia! Românii cu vacanţe plătite, îngrijoraţi. Nu mai vor să...
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ! Gabi Bădălău este în culmea fericirii! 💗
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`