Prima pagină » Culinar » Rețetă de noodles din făină de grâu. Ramen gata în 5 minute
Rețetă de noodles din făină de grâu. Ramen gata în 5 minute

Rețetă de noodles din făină de grâu. Ramen gata în 5 minute

05 dec. 2023, 14:08,
în Culinar

Dacă îți place ramenul dar te sperie timpul lung de preparare, această rețetă ultra-ușoară este o variantă destul de populară în Japonia, în ciuda varietății mari de ramen instant din magazine. Ai nevoie de doar 6 ingrediente pentru prepararea acestei rețete. Astfel, poți opta pentru noodle din grâu (proaspeți sau uscați). De asemenea, vei avea nevoie de o picătură de agar agar, care este secretul pentru a oferi supei puțină consistență, fără a fi nevoie să fierbi oase.

Ramen din noodle de grâu, gata în 5 minute

Această supă de ramen Shio, bogată în arome și făcută din doar 6 ingrediente este gata în 5 minute. Ingredientele necesare constau în 1 porție de noodle de grâu, 350ml – 400ml de apă, ⅛ linguriță de pudră de agar agar (opțională), ½ lingură de pudră de dashi (stoc de pește utilizat în bucătăria japoneză), 1 lingură de pudră de stoc de ciuperci japoneze sau chinezești, ¾ linguriță de sare, un praf de piper negru sau alb, 1 linguriță plină de semințe de susan, 2 lingurițe de ulei de susan sau de ceapă verde.

Începe prin a aduce 350-400ml de apă în punctul de fierbere, într-un vas mic. Într-un alt vas, fierbe și apa pentru noodle. Între timp, adaugă pudra de dashi, pudra de stoc de ciuperci, sare, piper, semințe de susan și ulei de ceapă verde într-un castron încălzit și amestecă totul cu un tel. Odată ce apa pentru noodle începe să fiarbă, adaugă agar agar și amestecă timp de câteva secunde. După ce apa este încălzită, adaug-o în castronul cu noodle și amestecă. Până acum, apa pentru noodle ar trebui să fiarbă, așa că adaugă pastele și gătește-le după cum este indicat pe ambalaj.

În ceea ce privește topping-urile, ramenul shio este în mod tipic foarte simplu și este servit cu 2-3 topping-uri, dintre care cele mai populare sunt chashu (rulada de burtă de porc), naga negi (ceapă verde japoneză lungă) și alge nori, tofu prăjit sau orice proteină preferată.

Rețetă Chashu. Ruladă din burtă de porc

Chashu este preparat din bucăți de porc rulate, rumenite în tigaie și gătite lent într-un amestec de sos de soia, mirin și sake, aromat cu ghimbir, usturoi și ceapă verde. Se servește tăiat în felii ca topping pentru supa ramen sau ca friptură alături de garnitură de orez, pentru un mod autentic japonez. Ingredientele necesare constau în 1.25 kg de carne de porc, 15 ml de ulei, 50 grame de zahăr brut, 80 ml sos de soia, 80 ml sos Mirin, 80 ml sake, 250 ml apă, 20 grame de ghimbir, 3 căței de usturoi, 1 bucată de ceapă verde.

Rulați strâns bucată de carne de porc, sub formă de cilindru, pornind dinspre latura mai scurtă. Legați cu sfoară pentru a-i păstra forma în timpul gătirii. Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau vas cu capac. Adăugați rulada de carne în uleiul încins și prăjiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devine frumos rumenită.
Într-un vas, combinați zahărul brut cu sosul de soia, sosul Mirin, sake-ul și apa. Amestecați până când zahărul se dizolvă. Turnați amestecul de lichide în tigaie, astfel încât lichidul să ajungă până la jumătatea cărnii. Adăugați ghimbirul, usturoiul și ceapa verde. Acoperiți tigaia și introduceți-o în cuptorul încălzit la 125 de grade Celsius, întorcând carnea la fiecare 30 de minute, până este întrepătrunsă.

După expirarea timpului, scoateți tigaia din cuptor și lăsați carnea să se răcească la temperatura camerei.
Transferați carnea și lichidul într-un bol și lăsați-l peste noapte în frigider. Îndepărtați stratul de grăsime de la suprafața lichidului înainte de servire. Scoateți carnea pe un tocător, îndepărtați sfoara și tăiați-o în felii. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și prăjiți feliile de carne până devin frumos rumenite. Feliile de porc chashu pot fi servite la supa ramen cu noodle grâu sau ca friptură alături de o garnitură de orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *