Prima pagină » Culinar » Rețetă de noodles cu legume, perfectă pentru post!

Rețetă de noodles cu legume, perfectă pentru post!

06 aug. 2024, 09:19,
în Culinar

Noodles cu legume este o rețetă asiatică simplă și rapidă, aceasta este o alegere excelentă pentru cei care doresc o masă rapidă, sănătoasă și plină de arome.

Noodles cu legume sunt printre cele mai populare preparate de origine asiatică. Fiecare este liber să adauge pe lângă legume, carne de pui / porc / vită, fructe de mare, cubulețe de soia etc. Indiferent de alegere, acesta este un preparat extrem de rapid și foarte gustos.

Rețetă de noodles cu legume

Această rețetă de noodles cu legume este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru o masă rapidă și echilibrată. Poți folosi diverse legume în funcție de preferințele tale și de sezon și mai mult de atât este perfectă pentru perioada postului.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 1 ceapă albă. 1 ceapă roșie, 2 morcovi de mărime medie tăiați foarte subțire sau puteți folosi o răzătoare, 10 ciuperci mici, 150 gr mazăre sau chiar fasole verde, ulei de măsline, sos de soia, boia dulce, piper, usturoi granulat, 2 linguri semințe de susan, 1 legătură pătrunjel și un 1 ardei iute.

De menționat este că pe lângă ardeiul gras roșu și cel verde, puteți pune și ardei gras galben. Cu cât mai multe culori în farfurie, cu atât rezultatul final va fi unul spectaculos. De asemenea, puteți adăuga 1-2 lingurițe de ulei de susan. Puteți folosi doar ulei de măsline în cazul în care nu aveți ulei de susan.

Înainte de a începe procesul de preparare, puneți la hidratat tăițeii (noodles) în apă rece. Trebuie lăsați la hidratat cât timp legumele au fost gătite, cca. 10-15 minute.

Mod de preparare

Puneți într-o oală la încins 2 linguri de ulei de măsline. Se folosește o oală, deoarece tigaia e posibil să nu fie atât de încăpătoare și riscați să nu încapă preparatul până la capăt. Așa că, daca aveți o tigaie mare o puteți folosi fără probleme.

După ce uleiul este suficient de încins, adăugați ceapa cu morcovul și lăsați-le să se călească până când ceapa a devenit ușor translucidă. Ulterior, adăugați ardeiul gras și mazărea.

Când toate legumele au căpătat o textură cât mai aproape de rezultatul dorit, puteți adăuga și ciupercile. Ulterior, scoateți de la hidratat tăițeii și adăugați-i peste legume. La final adăugați o cană de apă. Pentru un boost de savoare și gust, puteți înlocui apa cu o cană de supă de legume.

După ce ați adăugat și noodles, lăsați cca. 3 – 4 minute pentru ca toare să se încorporeze, după care se adaugă sosul de soia și în cele din urmă un ardei iute tocat.

Ultimul pas constă în a lăsa timp de 2 – 3 minute noodles-ul cu legume și după așezați compoziția obținută în farfurii peste care presărați semințe de susan și pătrunjel proaspăt.
În cazul în care vă va tenta să faceți această rețetă, se recomandă ca atunci când cumpărați noodles, să cumpărați varianta lor subțire, să nu fie foarte groși pentru a ieși una dintre cele mai bune rețete. În momentul în care sunt lăsați la hidratat ei absorb destul de multă apă, devenind voluminoși. Cu atât mai mult, ei vor absorbi apa și în momentul în care sunt adăugați peste legume așa că pentru niște noodles cu legume delicioși se recomandă ca aceștia să fie mai subțiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024