Ușor de preparat și revigorant de amar, se spune că rețeta de Negroni a fost inventată de contele italian Camillo Negroni în Florența, la începutul secolului XX. În timp ce se afla la Bar Casoni, el a cerut barmanului să alcoolizeze cocktailul său preferat, Americano, înlocuind apa minerală cu gin. Pentru a diferenția și mai mult băutura, barmanul a folosit, de asemenea, coajă de portocală în locul celei de lămâie.
Există mai multe moduri de a adapta un negroni prin simpla înlocuire a băuturii de bază. Tipul de vermut folosit poate avea, de asemenea, un impact asupra rezultatului. Alege unul care este mai amar, iute, floral sau sec și vei observa diferența.
Pașii rețetei de Negroni
Începe prin a selecta băuturile de bază potrivite. Cheia unui Negroni grozav este să găsești o combinație de gin și vermut care să completeze, mai degrabă decât să copleșească, aromele amare și îndrăznețe de Campari. Odată ce ai găsit un trio câștigător, notează-l, memorizează-l și cere-l la barul tău preferat. Vei câștiga respectul barmanului, îl vei face mândru pe conte și, cel mai important, vei savura o băutură bună.
Pentru cel mai bun Negroni ai nevoie de 30 de mililitri de gin, 30 de mililitri de Campari, 30 de mililitri de vermut dulce. Pentru decor poți folosi coajă de portocală.
Adaugă ginul, Campari și vermutul într-un shaker umplut cu gheață și amestecă până se răcește bine. Strecoară băutura într-un pahar de whisky, peste un cub mare de gheață și decorează cu o coajă de portocală. O mare parte din farmecul unui Negroni constă în formula sa ușor de reținut de 1:1:1 pentru gin, Campari și vermut dulce.
Campari are un gust puternic, așa că vei avea nevoie de un gin îndrăzneț pentru a concura cu el. Vermutul este vin, iar vinul are o durată de valabilitate, așa că asigură-te că îl păstrezi la frigider. Vermutul dulce poate sta în frigider timp de trei luni. Campari, pe de altă parte, nu are termen de valabilitate, așa că nu trebuie să te îngrijorezi în privința lui.
Dacă folosești gheață mică care se topește mai repede, nu este necesar să îți prepari băutura într-un pahar de mixer mai întâi și apoi să o strecori pentru a o dilua. Folosește un singur cub mare de gheață sau trei până la patru cuburi de gheață de dimensiunea celor pe care le-ai găsi, de obicei, în congelatoare.
După ce ai urmat pașii pentru rețeta de Negroni, ia o coajă de portocală pentru decor. Astfel, va trebui să o răsucești deasupra paharului, pentru a elibera uleiurile în băutură. Apoi, pune coaja cu partea exterioară îndreptată spre tine. Acest lucru va crea cea mai aromatică experiență. O altă băutură revigorantă de origine italiană este limoncello.
Cum să prepari un Americano
Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860, la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura, care conține Campari și vermut dulce în părți egale, completată cu apă minerală, este o variantă simplă a Milano-Torino, care conținea Campari și vermut dulce, dar fără apă. Se crede că Americano este, de asemenea, precursorul Negroni.
Având un conținut scăzut de alcool și fiind ușor de băut, Americano este un candidat de bază pentru evenimentele de zi. Este ușor, dar plin de aromă, iar cu gustul său amar dulce și efervescent este ușor de înțeles de ce conții și spionii erau fani ai băuturii clasice.
Pentru Americano ai nevoie de 40 de mililitri de Campari, 40 de mililitri de vermut dulce, apă minerală rece în completare. Pentru decor trebuie să folosești coajă de portocală.
Adună toate ingredientele și toarnă Campari și vermut dulce într-un pahar umplut cu cuburi de gheață. Adaugă până la 60 de mililitri de apă minerală, după gust. Decorează cu o felie sau o spirală de portocală și servește-l. Acest cocktail poate fi acompaniat perfect de o felie de pizza de post.
Rețeta de Negroni a fost creată din greșeală, dar, având în vedere că băutura este făcută din părți egale, nu te stresa prea mult când o prepari.