Cauți o rețetă de negresă pufoasă? Ai ajuns în locul potrivit! Noi îți vom dezvălui toate secretele, pentru ca tu să prepari o prăjitură delicioasă.
Simți nevoia să mănânci ceva dulce, dar parcă te-ai săturat de prăjiturile din comerț? Ei bine, acum îți poți prepara singură un desert, din doar câteva ingrediente. Și, pe deasupra, nici nu durează prea mult să o pregătești. Ai nevoie de mai puțin de o oră să faci cea mai bună și pufoasă prăjitură, pe care ai mâncat-o vreodată. Ține cont de toate sfaturile prezentate și îți garantăm că rețeta îți va reuși.
Rețetă de negresă pufoasă: Ingrediente și mod de preparare
Pentru această rețetă ai nevoie de: pentru blat – 6 ouă, 200 g unt sau margarină, 300 g zahăr, 250 ml lapte, 300 g faină, 1 plic praf de copt, 1 lingură esenţă rom, 3 linguri cacao, 100 g nuci (opţional); pentru glazură – 100 g ciocolată cu lapte sau amăruie, 50 g unt.
Într-o cratiță, pune laptele, untul sau margarina, zaharul şi cacaua. Dîă totul într-un clocot și lasă compoziția la răcit.
Între timp, bate albușurile până când devin spumă. Peste ele adaugă treptat gălbenușurile, praful de copt amestecat cu făină, esenţa de rom, compoziţia de mai sus răcită şi nucile tăiate bucăţele.
Răstoarnă amestecul într-o tavă de 20 x 30 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la foc mediu. După ce prăjitura s-a copt, toarnă peste ea glazura, realizată din ciocolată topită la aburi, alături de unt.
Las-o la răcit și apoi o poți porționa.
Dacă ții post, în continuare îți vom arăta cum să prepari o negresă de post.
Rețetă de negresă de post: Iată cum se preparaă
De această dată, ai nevoie de următoarele ingrediente: 180 g zahăr (1 cana zahăr, umpluta doar pe trei sferturi), 100 ml ulei (1/2 cana ulei), 200 ml apa (1 cana apa), 100 g gem (4 linguri cu gem), 20 g cacao (3 linguri cacao), 25 g nucă de cocos (o mână nucă de cocos sau nuci pisate), 8 g praf de copt (o linguriţă cu vârf), 4 g bicarbonat (un vârf de cuţit bicarbonat), 235 g făină (2 căni faină, umplute doar pe trei sferturi), 25 g stafide sau mere, prune, caise uscate, tocate mărunt (opţional), arome:scorţişoară, zahăr vanilat, câte o linguriţă.
Într-un bol înalt, amestecă uleiul și zahărul. Apoi, poți adăuga gemul și apa și amestecă totul bine. Acum, vine rândul ingredientelor uscate: faina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul, cacaua, praful de scorţişoară şi fulgii de nucă de cocos sau nucile măcinate trebuie puse peste compoziția de mai sus. Omogenizează totul.
Încinge cuptorul la 170 de grade și tapează tava cu hârtie de copt. Adaugă compoziția și las-o la copt pentru aproximativ 30 – 35 de minute.
Negresa se lasă la răcit și dacă vrei, poți să o glazurezi cu ciocolată de post topită. Sau poți presăra zahăr pudră.
Poftă bună!
Important de menționat este că dacă folosești dulceaţă, ai grijă ca fructele din dulceaţă să nu fie prea mari. De asemenea, înainte să introduci prăjitura la cuptor, poți adăuga stafide sau fructe uscate, tăiate mărunt. Urmează aceste sfaturi și negresa va avea un gust excepțional!