Prima pagină » Culinar » Rețetă de negresă de casă. Trucuri să îți reușească desertul
Rețetă de negresă de casă. Trucuri să îți reușească desertul

Rețetă de negresă de casă. Trucuri să îți reușească desertul

24 mai 2021, 16:47,
în Culinar

Fără îndoială, în orice caiet cu bunătăţi găsim şi o reţetă de negresa de casă. Este, cred, unul dintre cele mai adorate deserturi, care se face fără o ocazie anume. Spre exemplu, când e o vreo sărbătoare anume şi e post, reţeta se adaptează, iar prăjitura se dă de pomană, de sufletul morţilor.

Sunt multe variante de negresă, fiecare cu trucurile ei. În mod normal, o reţetă de negresa de casă se face cu cacao, dar dacă pui ciocolată, scurtezi timpul. Ce fel de ciocolată? Nu contează. Poate fi obişnuită, neagră, cu lapte ori ciocolată de menaj. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 150 g ciocolată simplă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 linguriţa extract de vanilie
  • ½ linguriţa praf de copt

Mod de preparare:

Pregăteşte tava pentru copt. Trebuie unsa cu unt şi tapetata cu făină sau hârtie pentru copt. Pune într-un vas: laptele, untul, zahărul, pudra de cacao şi ciocolată, ruptă în prealabil în bucăţi, la foc mic. Amestecă din când în când, până se ajunge la fierbere.
Lasa compoziţia să se răcească, la temperatura camerei. Amestecul lichid se toarnă tot într-un vas încăpător (poţi continua prepararea în acelaşi vas, dacă este suficient de încăpător). Separă albuşul de gălbenuş. Bate gălbenuşurile bine, cu o lingură de apă rece, adauga esenţa de vanilie şi pune-le în compoziţia răcită, apoi omogenizează.

Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare. Pune faina şi jumătate din albuşuri în compoziţia de bază şi amesteca energic cu mixerul, apoi adăugă restul de albuş, amestecând încet cu o spatulă. Toarnă aluatul în tavă şi coace negresa circa 40 de minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Foloseşte funcţia de timer a cuptorului şi setează-l la 30 de minute, ca să verifici dacă nu cumva negresa s-a copt în acest interval. Când se răcoreşte, se taie în bucăţi, apoi poate fi savurata. Va forma o crustă crocantă deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`