Prima pagină » Culinar » Rețetă de negresă cu 4 ouă, după metoda clasică. Un desert popular în întreaga lume
Rețetă de negresă cu 4 ouă, după metoda clasică. Un desert popular în întreaga lume

Rețetă de negresă cu 4 ouă, după metoda clasică. Un desert popular în întreaga lume

22 nov. 2023, 11:15,
în Culinar

Aceasta rețetă de negresă cu 4 ouă are o textură extrem de interesantă de fudge, este ușor de făcut și gata de a fi mâncată în aproximativ 15 minute după ce este scoasă din cuptor (având grijă să nu vă ardeți), fiecare bucată fiind plina de bucăți de ciocolată topită. Această prăjitură își păstrează textura și în ziua următoare, și chiar și după ce este scoasă din frigider sau congelator o săptămână mai târziu.

Rețetă de negresă cu 4 ouă

Vei avea nevoie de 113 grame ciocolată neîndulcită, 150 grame unt, 267 grame făină albă de grâu, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare, 4 ouă, 2 căni zahăr alb și 2 lingurițe vanilie. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius, iar apoi ungeți o tavă de 23×33 centimetri cu unt sau ulei.

Asigurați-vă că poziționați grătarul cuptorului în mijlocul acestuia. Într-un bol mic rezistent la cuptorul cu microunde, topiți untul și ciocolata (sau la bain-marie), iar apoi lăsați ciocolata topită să se răcească puțin. Măsurați făina, sarea și praful de copt într-un alt bol mic. Într-un bol mai mare, bateți ouăle bine cu un tel sau cu o furculiță. Adăugați treptat zahărul, și încorporați mixtura de ciocolată și vanilie în amestecul de ouă și zahăr. Adăugați amestecul de făină, amestecați bine, iar apoi turnați aluatul în tava unsă și coaceți timp de 25-30 de minute. Lăsați la răcit, iar apoi o puteți tăia în 24 de bucăți.

Nu amestecați prea mult aluatul după ce ați adăugat făina. Acest lucru creează goluri de aer în aluat, iar textura obținută va fi asemănătoare cu cea a unei prăjituri clasice. Aveți grija să nu o țineți prea mult în cuptor. Setați un cronometru dacă este necesar. Pentru o tavă de mărimea precizată mai sus, un timp de 23 de minute este ideal. Le puteți lăsa puțin mai mult dacă vreți să iasă puțin mai coapte, dar nu recomandăm dacă doriți să obțineți o textură de fudge. Rețineți că va continua să se coacă ușor în tavă și după ce este scoasă din cuptor.

Variații ale rețetei

Negresă cu glazură de ciocolată: Topiți 113 grame de ciocolată neîndulcită, iar apoi puneți-o la răcit. Adăugați 450 grame de zahăr pudră, 113 grame unt sau margarină moale și 2 lingurițe de vanilie. Adăugați încet 80 ml lapte în timp ce amestecați până când devine cremos.

Negresă cu unt de arahide: Încălziți ușor 60 de grame de unt de arahide până când devine lichid. Untul de arahide natural se va întinde mai ușor. Folosiți un cuțit pentru a face crestături pe suprafața prăjiturii înainte de a o băga în cuptor, și adăugați picături de unt de arahide printre acestea.

Negresă cu cremă de brânză. Lăsați 227 grame de cremă de brânză să se înmoaie la temperatura camerei. Amestecați crema de brânză, 100 grame zahăr, 1 ou și 30 grame de făină. Ungeți cu această cremă de brânză partea de sus a aluatului și folosiți un cuțit pentru a o integra în aluat.

Negresă cu fulgi de ciocolată: Înainte de a coace această rețetă de negresă cu 4 ouă, amestecați 130 grame de fulgi de ciocolată în aluat. În timp ce negresa se coace, amestecați 60 grame de fulgi de ciocolată neagră, 267 grame de bezele și 60 grame de alune tocate. Imediat cum scoateți negresa din cuptor, presărați amestecul uniform pe partea de sus. Dacă doriți ca bezelele să se topească, acoperiți tava cu folie de aluminiu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024