Prima pagină » Culinar » Rețetă de mujdei de usturoi cu iaurt care te ajută în curele de slăbire. Tipsuri pentru alternative la rețeta clasică

Rețetă de mujdei de usturoi cu iaurt care te ajută în curele de slăbire. Tipsuri pentru alternative la rețeta clasică

20 oct. 2023, 14:06,
în Culinar

Acest mujdei de usturoi cu iaurt făcut în casă merge de minune cu o mulțime de aperitive și feluri principale. Indiferent dacă folosești acest mujdei cu iaurt grecesc ca sos pentru chifteluțele de legume, crispy de pui sau cartofi prăjiți, acest sos se pregătește rapid și cu ingrediente pe care probabil le ai deja în frigider. Ai nevoie doar de iaurt grecesc, usturoi, mărar, suc de lămâie și sare.

Mujdei de usturoi cu iaurt

Pentru a prepara acest mujdei, avem nevoie de ½ ceașcă iaurt grecesc simplu, 1 cățel de usturoi tăiat sau râșnit, 1 lingură de mărar proaspăt tocat, 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors, un praf de sare.
Primul lucru pe care îl vom face este să spălăm și să uscăm un mic mănunchi de mărar. Apoi, îl tocăm pentru a obține echivalentul a 1 lingură cu vârf. Trebuie să mărunțim sau să dăm prin răzătoare un cățel de usturoi. Apoi, într-un bol mic, combinăm ½ ceașcă de iaurt grecesc, 1 lingură de mărar tocat, 1 cățel de usturoi tocat, 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors și un praf de sare. Dacă dorim, putem orna cu mai mult mărar tocat înainte de servire.

Acest sos complementează de minune mâncărurile prăjite. Chiar dacă acestea par să fie sățioase și dense, acest mujdei acrișor cu arome proaspete le va face chiar mai savuroase! Este minunat cu crochete de cartofi sau de somon, legume la grătar, cartofi prăjiți sau că dressing pentru salată. Adevărul este că acest sos proaspăt și delicat se potrivește cu aproape orice fel de mâncare. Acest mujdei este o alternativă sănătoasă la cel clasic cu maioneză sau smântână grasă. Iaurtul, ingredientul principal, oferă o cantitate modestă de proteine. De asemenea, furnizează o doză sănătoasă de nutrienți precum calciu, vitamina B-2, vitamina B-12 și fosfor.

Tipsuri pentru alternative de preparare

Înlocuiește mărarul cu mentă, mărar, pătrunjel sau chiar tarhon. Poți unge acest mujdei pe pește înainte de coacere sau la grătar, și este xcelent ca umplutură pentru burgeri. Cantitățile rețetei pot fi dublate fără probleme. Poți înlocui sucul de lămâie cu cel de lime. Se potrivește în special cu felurile de mâncare foarte condimentate. Poți folosi usturoi prăjit ca alternativă.

Mâncărurile care combină două sau mai multe gusturi ajung să aibă cele mai plăcute și complexe arome! Deci, dacă încerci acest mujdei de usturoi cu iaurt și îl găsești puțin unidimensional, gândește-te la ce caracteristică de gust îi lipsește și încearcă să adaugi acel ingredient. Nu vei găsi o alternativă de sos mai ușor de făcut, mai versatil sau mai sănătos!

Un studiu publicat în 2011 în Jurnalul de Nutriție din SUA a investigat influența consumului de usturoi asupra greutății corporale. Cercetarea s-a desfășurat pe șoareci supraponderali, împărțiți în două grupuri: primului grup i s-a administrat un supliment pe bază de usturoi, în timp ce celui de-al doilea grup i s-a dat un tratament placebo. După o perioadă de 7 săptămâni, șoarecii au fost supuși unei evaluări, iar rezultatele au indicat că cei care au consumat suplimente cu usturoi au pierdut în greutate, spre deosebire de cei cărora li s-a administrat un placebo. Deși nu s-au efectuat încă studii similare pe subiecți umani, experții susțin că este foarte probabil ca usturoiul, și chiar mujdeiul de usturoi cu iaurt să aibă efecte similare și asupra oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024